DIRLJIVO PISMO ŽENE KOJA SE IZBORILA S NEPLODNOŠĆU

0

Jedna mama napisala je veoma emotivno pismo upućeno svojoj neplodnosti i teškom putu kojim je prošla do majčinstva!

„Draga neplodnosti, mrzela sam te. Ti kradeš snove. Slamaš srca. Donosiš tugu i bol. Trošiš živote.“

Tako počinje dirljivo pismo mame i blogerke Desiree Fortin upućeno njenoj neplodnosti. Pismo koje je objavila uz fotografiju na Instagramu (@theperfectmom) prikazuje sve emocije koje je ova mama doživela na ovom teškom putovanju do majčinstva.

MOŽDA TE ZANIMA…

„Vredno je čekanja”: Dirljiva posveta svima koji se bore s neplodnošću. Kao i mnoge žene koje pokušavaju da ostanu u drugom stanju, vesti o neplodnosti su je na početku slomile.

– Zbog tebe sam isplakala više suza nekog što sam mislila da ću ikada isplakati. Zbog tebe sam ležala na podu u kupatilu sa prazninom koja me je razdirala nakon bezbroj urađenih negativnih testova za trudnoću. Podnosila sam injekcije, modrice, sto vrsta lekova. Skupa si, a fizički, psihički i emocionalno iscrpljujuća. Neplodnosti, potopila si moje srce u razočarenju i agoniji.

NADA NIKADA NE UMIRE

U svemu tome, Desiree je uspela sačuvati nadu. Nakon tri duge godine, bezbroj pokušaja ona i njen suprug su poželeli dobrodošlicu trojkama.

- Oglasi -

– Iako si bila veliki deo moje priče, nikada me nisi odredila. Pobedila sam te. Pokazala sam ti da postoji pobeda nad neplodnošću – napisala je o svojoj borbi, a kasnije u pismu podelila kako je upravo neplodnost naučila da bude snažna.

– Koliko god sam te mrzela, takođe sam zahvalna što si bila moja priča. Ti si me učinila snažnom. Čak i pre nego što sam uspela da ostanem u drugom stanju, moja snaga je rasla. Ne samo da sam se osećala kao Superžena nakon svih injekcija, lekova i lekarskih pregleda, nego sam pronašla i emocionalnu snagu.

Foto: Instagram/printscreen

HVALA TI!

Ali ono najvažnije, borba s neplodnošću naučila je nadi.

– Da nije bilo tebe i velikom bolu koji si mi priuštila, laži koje si mi govorila i tuge koju si mi pokazivala svaki put ispočetka – ne bih razumela nadu kao što je sada razumem. Nada je imati vere u ono što se čini nemoguće. Nada je verovati Bogu kada se čini da nema izlaza. Kada se danas setim svih godina tokom kojih si bila deo mog života, sve što mogu reći je: Hvala ti! 

Na kraju krajeva, priča ove žene je pored tuge, bola, ljutnje i frustracije puna nade. Njena hrabrost da podeli svoje iskustvo s drugima ostat će podsetnik mnogima koji se bore sa neplodnošću, da nisu sami.

I NA KRAJU…

izvor.miss7mama

- Advertisement -

Komentara
Loading...