Posle kiše uvek dodje sunce i nama je došlo

0

Moja prva trudnoća počela je 2011 u septembru,tada sam imala 21 god,sve je bilo u redu do šestog meseca kada su ustanovili da imam niske trombocite i da beba ima hiperehogeni fokus u levoj komori srca.

13882235_279110909122950_6159508594219590250_n

foto.privatna arhiva naše čitateljke

VELIKA BOL !!

Posle par analiza i njihove komisije od devet lekara specijalista rekli su da je sve ok i da ne brinem.Trudnoću sam vodila u frontu,četiri puta su me vraćali jer im je bila gužva,na kraju odlučim da odem u d.z. kod mog ginekooga i da tražim uput za Zemunsku bolnicu.Kad sam uzela uput odma sam otišla u ured da zakažem ultrazvuk.,zakazali su mi za dve nedelje.

05.03.2012 ja u 32 nedelji trudnoće odlazim na ultrazvuk. Doktorka koja je radila bila je jako fina ženica,radi ona,gleda ali ćuti bila je to najneprijatnija tišina u mom životu,posle 5 minuta gledanja upita me kada sam poslednji put osetila da se beba pomerila,ja u šoku što me sad to pita,ja odgovaram sinoć.

Gleda žena sa svih strana i kaže: Draga ja ne vidim da bebino srce radi,i u zaostatku je sa razvojom 4 nedelje,BUM … počinjem da plačem,muka mi je,stavi me žena da sednem i kaže zovi nekog da dodje po tebe moraš hitno da se porodiš.Ja zovem mamu ali ne znam šta da kažem samo plačem ona mi uzme telefon i mami sve objasni.

Odem u bolnicu i posle 11 sati se porodim,rodim jednu premalu devojčicu od 1100 gr i 39 cm dugačku,naravno,morala sam da je vidim što mislim da mi je najteže palo,noćima nisam mogla da spavam,kako zatvorim oči samo nju vidim,do tada sam mislila da je moj petogodišnji momak najbolja osoba koja postoji na ovoj planeti,ali ne nisam bila u pravu,bio je uz mene čitava 4 dana od otpusta,tada sam shvatila da mu nije mesto u mom životu i rešila da ga ostavim.Sve šok za šokom.
Ali kao što sam rekla posle kiše dodje duga 

Sada 5 godina kasnije imam muža inače mog najboljeg druga iz detinstva,i jednog andjela od deset meseci.Ova druga trudnoća je bila visoko rizična od samog početka,ustanovili su postojanje pozitivnih antikardiolipinskih antitela,primala sam fragmin 2x dnevno,kod lekara i po bolnicama sam bila više nego kod kuće,ali ne žalim vredelo je.
17.09.2015. četiri nedelje pre termina odem u bolnicu zbog šećera i to drugi put,i na prijemu me doktorka pregleda i kaže da sam dva ipo prsta otvorena i da postoji mogućnost da ću se poroditi za 2-3 dana.Tako je i bilo,20.09. moja doktorka (koja mi je u prvoj trudnoći saopštila da bebi srce ne kuca) je bila dežurna pošalje me na ctg,pa posle kod nje na pregled,kaže Mila moja pakuj se idemo u porodilište.

Posle četiri sata rodi se naše zlato 2850 gr i 50 cm dugačka,kao što same znate to je najlepši trenutak u životu svake žene pa i meni,plakala sam al ovog puta od sreće.Sada 10 meseci kasnije moj andjeo ima 10 kg i 75 cm.line9
Svakoj ženi bi preporučila zemunsku bolnicu i doktorku Jasminu Lapcević žena em što zna šta radi em to radi iz srca,i ostali doktori su fantastični,ali na žalost za sestre to ne mogu da kažem,čast izuzecima.

HVALA VELIKO NAŠOJ DRAGOJ ČITATELJKI ŠTO JE PODELILA SVOJE ISKUSTVO . NAŽALOST BOG NEKAD DA NEKAD ODUZME ALI SAMO ON ZNA ŠTA RADI .

autror priče . anonimna mama

izvor:devetmeseci.net

SVA PRAVA NA PRIČU ZADRŽAVA DEVET ,MESECI I NEMA PRAVA DA SE NADJE NA DRUGIM PORTALIMA !!

Drugi su čitali i ove priče

Posle kiše uvek dodje duga

Porodjani bol je prejak, ali nije veći od ljubavi prema svom detetu

Moja priča o amniocentezi o mom najvećem bolu 🙁

Komentara
Loading...