Priča jedne mame : Ehh, tako i ja dodjoh na svet…

0

Pozdrav drage moje  mame ,svaka od nas je borac na svoj način.Ja sam jedna mlada ponosna mama, Moja trudnoća je bila kritična i beba je bila okrenuta obrnuto.

13235789_890455477766725_156191081_n

Subota je bila u 3 ujutro osjetila sam da mi je vodenjak pukao,.Odma sam otišla u porodilište, medjutim nisam imala bolove niti sam se počela otvarati. Žene, majke su dolazile prolazile,radjale a ja sam ležala na tom svom mokrom krevetu i čekala.Ništa se nije dešavalo,subotu sam preležala gladajući razne porode, nedelju isto tako. Puno straha kojeg nisam imala za svoj porod doživjela sam tih dana dok sam gledala razne porode i krvarenja.

Osvanuo je ponedjeljak , već sam bila 48 sati bez vodenjaka , odveli su me u izolacionu sobu sama sam bila , od 6 ujutro do 6 naveče primala sam indukcije , to su bili ne opisivi bolovi,bez otvaranja..Znači od 6 do 6 navečer bez kapi vode , bez mrve hljeba, neopisivo.

Oko pola 6 već nisam više mogla izdržati, bila sam otvorena samo 7- prsta.  Zvala sam te doktore , takoreći vrištala nakon nekog vremena neka sestra je naišla u prolazu pogledala me je i rekla možes ustat i prošetat do wc-a. Žalila sam se na jake bolove rekli su mi da legnem na sto i da počnem sa napnjima, osjetila sam da je beba krenula, oni ne dolaze, vikala sam ali ništa , nakon nekoliko minuta došla je ta babica koju sam čekala nekoliko minuta ali vjerujte meni je bilo kao nekoliko dana. Samo me je pogledala i rekla samo nastavi s napnjima i otišla poradjati ženu na drugom stolu , ali u tim trenutcima naišao je neki doktor kojem ni dan danas ime ne znam i sa njim doktorica.

Čuo me je ušao i sav izbezumnjen počeo vikati, već sam bila preumorna i iscrpljena, došli su mislim par sestri i tek tada počinje patnja. Beba je bila svo vrijeme takoreći zaglavljena ni naprijed ni nazad, na jedvite jade porod je završen uz pomoć doktora i doktorice koji su slučajno naišlii.Težak porod izgubila sam svjest odmah nakon poroda beba je bila par dana odvojena od mene zbog toga što se nagutala plodne vodice,i zbog mokrenja.

Nakon par dana donjeli su je nikad ništa ljepše nisam videla u životu nego nju u tom trenutku.

- Oglasi -

Danas moja princeza ima skoro 4 mjeseca , i hvalaa Bogu nema nikakvih posledica. Samo želim da kažem da je svaka mama borac za sebe, pozdrav za sve mama na svijetu.
Ovo je moja mala princeza , ona mi je sve na svijetu. Pozdrav za sve mama kraljice koje prate ovu grupu od nas dvije.

13227858_890116157800657_786968018_n

SVA PRAVA NA PRIČU ZADRŽAVA DEVET MESECI I NEMA PRAVA DA SE NADJE NA DRUGIM PORTALIMA .!!

autor teksta : mama Dženita

izvor. devetmeseci.net

Drugi su čitali i ove priče

 

 

- Advertisement -

Komentara
Loading...