Doktor mi kaže da sam izgubila trudnoću da bebi srce ne kuca, isti tren je i moje stalo…

0

Pozz evo ja ću da napišem moju priču o borbi za trudnoću, malo je poduža..

Udala sam se sa 18godina ostala trudna posle 5meseci najveća sreća na svetu, radost a i u isto vreme briga. Išla sam na kontrole redovno u jednom trenutku dobijam da pijem neke vitamine, popijem jednu i uzmem kutiju da pročitam šta mi je prepisano i vidim da piše vitamini za srce. Ja odmah kod doktorice ona kaže da mi ona nije to prepisala, ja joj dajem recept da vidi, ona iz straha uzima i kutiju i recept i kaže mi da je sa bebom sve u redu da se ne brinem…

Odem sutra kod drugog doktora on mi kaže da sam izgubila trudnoću da bebi srce ne kuca, isti tren je i moje stalo… zakazano čišćenje, uspavljuju me a ja se molim kad se probudim da ipak mi kažu da je moj andjeo jos tu.. bude me i kažu gotovo je ? nisam bila u stanju ni za šta u tom trenutku, ali se sada kajem što tada nisam prijavila tu doktoricu koja je inače bila kućni prijatelj..

I od tog trenutka moja borba kreće za trudnoćom inače sam iz CG i krenem na Cetinje gde su mi pomogli da stabilizujem hormone posle spontanog, onda se vratim u svoj grad gde mi samo potvrdjuju tri četri doktora da ne mogu da zatrudnim prirodnim putem, borila sam se tako bez ičije pomoći četri godine i ništa.

Odlučim da krenem dalje da čujem druga mišljenja odem u Podgoricu u jednu privatnu kliniku i kaže mi doktor „da te spremamo za vantelesnu oplodnju“, ja u plač i odbijem jer sam bila sigurna da mogu prirodnim putem.. pokušavala sam par puta ali ništa samo razočaranje.. odlučim po preporuci drugarice da odem kod jednog našeg poznatog doktora…

Drugi deo priče naše čitateljke Ivane “Čuda postoje ako veruješ u njih”

Ponela sam mu sve nalaze, ja sam na početku pomislila tek ovaj će sad da kaže da mora vantelesna oplodnja… odjednom čujem samo smeh i vidim pogled uperen u mene… čujem doktor koji kaže ej curo pa ti si zdrava.. ja u šoku… kaže mi „moj je cilj da ti ostaneš trudna do Nove godine ili odma posle, jesil spremna?“ Ja uz suze i blagi osmeh kažem da al opet ne verujem.. počeo je da mi prati plodne dane, dao mi je da pijem clomofin i rekao kad treba da imam odnose… ja nisam verovala a i ko bi posle 6godina verovao..

03.02 dan kad treba da dobijem, bol u ledja i pomisao ništa od trudnoće… ali ipak idem kupit test koji odma posle radim i koji mi pokazuje dve crte ? nisam se radovala odma, otišla sam odmah uraditi betu koja je posle nekih 4h bila gotova i pokazala rezultat 499 opet nisam se od straha nekog mogla radovat i ako su mi potvrdili dosta njih trudnoću,

Čekala sam ponedeljak odlazak na kontrolu… i došao je, ušla sam u ordinaciju doktor sa osmehom na licu me dočekao i pitao me imali šta novo, samo sam mu dala rezultat na šta mi je on rekao „ovo je više nego odlično, za par dana kašnjena menstruacije“ pogledao me na ultra zvuk i napokon sam čula uz osmeh „trudnoća je tu“ ? radost, sreća i briga najveća, čuvala sam se jer sam imala na početak kritične situacije ali smo se nas dve izborile i sad ušle u 6mesec..

VREDNO VAŠE PAŽNJE : Draga moja buduća mama

Poruka za sve buduće mame

Tako drage žene koje se borite za malog andjela želim da vam kažem da je najbitnije naći dobrog doktora koji neće upirati prstom u vas odmah da ne možete ostati trudne, doktor je onaj koji na sve načine pokušava da njegov pacijen uspe a zadnja mu je opcija vantelesna, koji priča sa pacijentom o svemu samo da bi ga opustio… Ne želim da se niko muči i pati jer ja vrlo dobro znam kako je to.. ljubimo vas pa za par meseci kad dodje moja princeza poslaću vam poruku da smo došli i izborili se do kraja ???

Ova priča me je tako raznežila i rasplakala . Bravo prava lavica . Želim joj što bezbolniji porođaj i da konačno uskoro zagrli svoju sreću .

autor priče . trudnica i buduća mama Svetlana

priču pripremila . (Urednica sajta Sonja Milekić )

izvor. devetmeseci. net

SVA PRAVA NA PRIČU ZADRŽAVA DEVET MESECI . SVAKO KOPIRANJE JE ZABRANJENO . POŠTUJTE AUTORA !

Indukovani porođaj i jedno jako loše iskustvo

 

Save

Komentara
Loading...