Doktor objašnjava: Evo kako je moguće da rodite bebu a da niste ni znali da ste u drugom stanju

Sigurno ste barem jednom čuli priču o ženi koja je otišla kod lekara na rutinski pregled bubrega, i vratila se kuči sa bebom u naručju. Iako zvuči neverovatno, ovo se zaista dešava, a evo i kako je moguće.

trudnica

– To je pojava koja se dešava jako retko, ali jesu zabeleženi takvi slučajevi. Treba naglasiti da ne izgleda svaka trudnoća isto i da se svaka žena ne oseća isto tokom trudnoća, nasuprot, svaka je drugačija. Iako u najvećem broju slučajeva žena zna da je trudna, može da se desi da toga ne bude ni svesna dok ne ode kod lekara, posebno ako nije planirala trudnoću – kaže ginekolog Mima Fazlagić.

Evo nekoliko mogućih scenaria u kojima žena ne bi shvatila da je trudna dok ne ode kod doktora.

1. Ima višak kilograma

Žene koje imaju veliki višak kilograma često ne mogu da primete nikakvu fizičku promenu na telu. Takođe, zbog velikog broja kilograma, žena može čak da ni ne oseti da se beba pomera.

2. Oduvek je imala neredovan ciklus

Ako vam menestruacija često kasni, logično je da se nećete mnogo zabrinuto ako vam i ovog puta izostane. Do neredovnog ciklusa može da dođe zbog policističnih jajnika, ali i hemijskih promena u telu.

3. Testovi za trudnoću nisu 100 sigurni

Iako je jako mala šansa da ćete dobiti lažno negativan rezultat na kućnom mestu za trudnoću (procenjuje se da je verovatnoća svega jedan procenat) ipak postoji šansa. Naravno, ako vam je test pokazao da niste u drugom stanju, nećete ni razmišljati o tome.

4. Beba je jako mirna

Beba najčešće kreće da se pomera i šutira u drugom tromesečju, ali to nije uvek slučaj. Takođe je moguće i da se beba pomera ali od placente žena ne oseća ništa.

5. Oduvek je imala nervozan stomak

Ako ste već navikli da imate problema sa mučninom nakon jela, dijarejom i nadimanjem, moguće je da ovim simptomima nećete pridati mnogo pažnje. A kada simptomi nestanu nakon nekoliko meseci, ne biste imali pojma da ste upravo ušli u drugo tromesečje.

Pročitajte i još ove tekstove sigurno će vam koristiti

Da li sam trudna? Pažljivo pratite svoje telo, jer ono vam sve govori

Za buduće mamice: Ovo možda niste znale o trudnoći

Saveti koji će vam pomoći da brže zatrudnite

Komentara
Loading...