U prvom mesecu sam prokrvarila,doktorove reči su bile:“Čim krvariš,nešto nije u redu sa bebom,bolje bi bilo da abortiraš

0

Da i ja podelim sa vama moje iskustvo.

foto.privatna arhiva mame Marije

Vraćam film o mom prvom porodjaju…Sada mi izgleda smešno,naročito kada ga prepričam ljudima ali tada nije bilo,ni malo.

Termin mi je bio 1-og septembra.Cela trudnoca i nije baš protekla lagodno.U prvom mesecu sam prokrvarila,doktorove reči su bile:“Čim krvariš,nešto nije u redu sa bebom,bolje bi bilo da abortiraš.

Nijednog trenutka nisam pomislila da odustanem,piću terapiju možda i uspem.I da.Izgurala sam devet meseci uz svakodnevno povraćanje.2og septembra sam prokrvarila i naravno brže bolje(jer sam neiskusna),muž me odveze u bolnicu.

Po prijemu pregled,otvorena 3 prsta neću brzo.Ležala sa bolovima do 13:30,dolazi dr pregled,indukcija uz reči sve je super,otvorena si,grlić omekšao..I kreće porođaj,dajem napone i beba počela da izlazi i ja se odjednom ukočim,ruke i vilica mi odu u desnu stranu.Babica uz reči:Jel si bolesna,šta se kočiš“?! Isamaraju me,poliju vodom i ja dodjem sebi,beba izađe ali nažalost ne diše,ne plače.

- Oglasi -

Sledi oživljavanje,kiseonik i inkubator.Ocena 5.U bolnici proveli 7 dana,molila sam Boga da nema posledica,posle snimanja glave sve je bilo ok..

Danas to čupavo malo dete Petra ima 8 godina i sa svojim bratom Vojinom čine moj život lepšim..

Volela bih da ovim tekstom,poručim majkama,da ne razmisljaju puno o porođaju i prave sebi dodatne strahove…Srećno budućim mamama.Marija iz Prokuplja.

auto.priče mama Marija

izvor.devetmeseci.net

Sva prava na priču zadržava naš portal devet meseci ! Svako kopiranje i zloupotreba kažnjeno je zakonom ! Poštujte autora .

Primetili smo na nekim blogovima krađe naših priča , zamolićemo ih da izbrišu ili ćemo pokrenuti tužbu . Takođe molimo mame gde vide naše priče da nas obaveste . Niko nema dozvolu na priče samo devetmeseci.net!!

- Advertisement -

Komentara
Loading...