DOLAZAK MOJE PRINCEZE PETRE :Jako težak porodjaj ali isplatio se

0

Priča počinje u Kruševcu, u gradu gde je potrebno imati svog lekara I imati jako puno poverenja u njega.

15673405_969800189830361_732096323_n

FOTO- privatna arhiva mame Tamare 

Moja priča počinje juna meseca 2015. Godine.

Posle samo nekoliko meseci posle svadbe koja se desila u aprili 2015. Ostala sam trudna. Dve crtice su se pojavile a onda mojoj sreći nikad nije bilo kraja

Odbrojavanje je krenulo…

Trudnoću mi je vodio fenomenalni doktor, doktor koji ne pravi raziku medju ženama, doktor kod koga su trudnice uvek prioritet, jedini doktor u bolnici koji ne želi “poklone” I kod kog možes da odeš kada god pozelis,doktor koga možeš da pozoveš u bilo koje vreme a koji će pritom da se javi na telefon. Retko je takvih doktora u Kruševačkom porodilištu. Doktor HADZI ZORAN RANDJELOVIC. Bio je uz mene svih 9 meseci I veoma sam mu zahvala na tome, ohrabrivao I savetovao me.

Termin porodjaja mi je bio 31.mart 2016.godine ali moja beba nije želela napolje

31.03.2016.(četvrtak) odem na zakazani pregled kod doktora koji mi je vodio trudnoću u bolnici, doktora Zorana, on potvrdjuje da je sve u redu, da je grlić uloživ za 1cm ali da nisam otvorena, da odem kući I da se odmaram, da će moja princezica da dodje onog dana kada ona bude želela I bude spremna da upozna spoljni svet. Takodje, rekao je da on izlazi iz noćne smene u 14h I da se vidimo u nedelju kada bude dežuran ali ukoliko krene ranije obavezno da ga pozovem I da se javim u porodilište. Moram da istaknem da VEZU kod doktora Zorana nisam imala, jedino preporuke da je najbolji doktor u porodilištu.

1.04.2016.(petak) sve se odvijalo po planu, šetnja sa sestrom, ispijanje kafica I odbrojavanje najsitnijih sati do dolaska moje princeze. Oko 17h osećam da ne mogu da hodam I počinjem od bolova da se grčim. Oko 20h pozovem svog doktora I on me savetuje da se javim odmah u porodilište pošto mi je prošao termin I da ga obavestim šta se dešava. Odlazim u porodilište, tamo me je primila doktorka Radica I pošto je termin prošao I otvorena 1cm da bi trebalo da ostanem. Usledile su pripreme, merenje kukova, stomaka, ctg… CTG je pokazivao kontrakcije ali ih ja nisam mnogo osećala. Milion pregleda je usledilo…Oko 2h bila sam otvorena 2cm I to je bilo to… više se nisam otvarala.

Svanulo je jutro. Subota… 02.04.2016. moj doktor nije radio ali je ipak došao. Sam Bog ga je poslao. Pregledao me je I rekao idem ja ali te ostavljam u dobrim rukama kod doktorke Tanje, pa se vidimo, pokusaću da dodjem do porodjaja. Oko 11 h probušili su mi vodenjak, brdo vode ali zelene… Pošto sam isša na vežbe za trudnice u dispanzeru za žene kod fantastične ANE ANTONIJEVIC, znala sam šta to znači. Nisam imala jake bolove još uvek. Uključena mi je indukcija… e tada počinju bolovi. Kontrakcije su bile jako, jako bolne.Nisam mogla da pričam od bolova. CTG su non stop radili, pregledali. Bilo je užasno.

Mojim mukama nikako kraja, jako slabo otvaranje. Oko 15 I 20, usled svih jakih bolova, na vratima vidim doktora.Da, mog Doktora , Doktora Zorana. Ipak je došao… pitao je da li sam spremna. Pored mene su bile takodje dve jako fine babice Sanela I Ivana, za koje stvarno imam samo reči hvale, babice koje su se stvarno potrudile I bile uz mene. U nekom trenutku, dok sam bila još u pripremnoj sobi, osetim ono kao da mi se ide u wc…Iz skolice znam da je to znak za početak napona, ali ne mogu da verujem da je već stiglo vreme za to.

Odlazimo u salu I jedva se penjem na sto. Moj doktor, babice u tu I bodre me. Doktor kaže da sam otvorena 10 prstiju I da vidi već glavu I kosicu. Ja se oduševim, nisam znala da je to već pri kraju. Kaže mi da guram I ja tako radila, dok u jednom trenutku nisam mogla više, zbunla sam se. Babice su navijale, bodrile me dok u jednom trenutku nisu malo povisile ton da bih se ja trgla. Verovatno od prevelike tenzije, ja počnem slabije da se napinjem I pošto doktor nije mogao sam pozvao je jos jednu doktorku Slavicu koja je odmah stigla. Pritisla mi je stomak I počela da gura kako bi moja princeza mogla da izadje. To je bio zaista neprijatan deo porodjaja. Nisam koristila epidural pa je malo bilo bolno ali zbog jakih kontrakcija I izazivanja porodjaja sve je bilo lakše kada je bilo pri kraju.

I MOJA PRINCEZICA JE STIGLA NA SVET 

- Oglasi -

Poslednji napon I osećam olakšanje u stomaku, moja devojčica okrenuta visi naopačke kod babice u rukama. Malo se nakašljala I počela da place. Najlepši trenutak je bio pred mojim očima, trenutak o kome sa maštala mesecima. Izmerili su je 3660gr I 50cm. Stavili su mi je na grudi, nas prvi pogled.line9

I dok me je doktor ušivao, ja sam uživala u njoj I saznanju da je sve gotovo. Jako težak porodjaj ali isplatio se. Kada sam je videla sa krupnim zelenim očima, crnom kosicom I sa rupicama na obrazima sve sam zaboravila, svaku bol I osetila neku snagu toliko jaku da mi se činilo da sam mogla odmah da ustanem.

Doktor me je oblazio svakog dana I babice, veoma sam im zahvalna na tome

Sve u svemu, nisam imala nikog svog, nikog kome sam dala I najmanju sitnicu a prema meni su svi bili vrlo korektni. Nakon ovoga shvatila sam da u one priče o podmićivanju doktora I babica na porodjaju, su priče onih koji se mnogo plaše, idu privatno I koji očekuju poseban odnos prema njima.

Ovom pričom želim da se zahvalim čoveku koji je bio uz mene tokom svih 9 meseci, čoveku koji je dao sve od sebe, čoveku koji je zaslužan što se moja princeza rodila živa, zdrava I prava,na zalaganju I trudu I čoveku koga bih svakoj trudnici preporučila. Doktoru Hadzi Zoranu Randjelovicu iz Kruševačkog porodilišta. Takodje bih se zahvalila I babicama Saneli I Ivani koje su bile uz mene I naravno školi trudnica iz Kruševca koju vodi sestra Ana Antonijevic I koju bih preporučila svim budućim mamama kako bi se bliže upoznale sa svim stvarima koje ih očekuju I bile spremne za novi početak sa njihovom novom ulogom u životu.

PORUKA ZA BUDUĆE MAME 

Drage moje, veoma je važno imati kraj sebe pravog doktora…koji će ti pomoći ma koliko bilo teško.

Pozdrav I hvala.

Hvala mami Tamari na priči a malenoj princezici želim divno i bezbrižno detinjstvo :* 

SVA PRAVA NA PRIČU ZADRŽAVA DEVET MESECI I NEMA PRAVA DA SE NADJE NA DRUGIM PORTALIMA !! 

autor. priče . mama Tamara 

izvor.devetmeseci.net

I OVE PRIČE SU OSVOJILE VAŠA SRCA :* 

 

 

- Advertisement -

Komentara
Loading...