Saveti jedne mlade mame koje do sada niste čuli

0

Mnoge buduće mame često se sreću sa savetima „iskusnijih“ roditelja, međutim oni umeju da budu vrlo zbunjujući. Evo šta vas zaista očekuje i kako da se pripremite…

mama i beba

Džensi Studenrot je blogerka iz Njujorka, koja je ranije pisala tekstove o modnim savetima, koje je, od kako je postala majka, zamenila temama o deci i majčinstvu!

Ona je odlučila da napiše iskrene i jako korisne savete, koje bi svaka majka trebalo da pročita. I nauči!

Za ovaj novi poduhvat se odlučila zbog mnogobrojnih zbunjujućih priča, koje su joj samo odmagale u pripremama za porođaj i dolazak bebe.

Pogledajte i Nega beba: Jednostavni saveti koje nismo dobile od svojih mama

PROČITAJTE I OVAJ DIVAN TEKST –Šta vas sve čeka nakon porodjaja a niko vam neće reći

Predstavljamo vam najbolje savete koje je mlada mama pripremila za vas:

1. Spavaj sada, dok još možeš to sebi da priuštiš.

2. Uživaj u miru i tišini!

3. Sredi sve stvari koje imaš, jer nećeš imati vremena za to kada se porodiš.

4. Budi svesna da nećeš više imati vremena ni za tuširanje.

5. U moru saveta, niko se ne seti da spomene najvažniji ali i najlepši. Nakon dugačkih sati trudova srce će ti se istopiti kada prvi put ugledaš lice svoje bebe.

6. Važno je da znaš da suze radosnice zaista postoje i ne mogu se kontrolisati. Zato uvek nosi maramice svuda sa sobom.

7. Važno upozorenje! Svog muža ćeš voleti još više kada postane otac tog savršenog smotuljka i nećeš se moći ni setiti kako si ga drugačije mogla voleti.

8. Svađe neće nestati, izazovi će i dalje biti tu, ali ćeš ti postati drugačija, uvek ćeš smišljati nove načine za kvalitetno provođenje vremena s detetom. Davaćeš detetu blesava imena i smejaćeš se do suza.

9. Kada budeš menjala pelene čućeš svoje dete kako govori: “Ja sam tata. Ta-ta”.

10. Veoma je važno da jedeš zdravu hranu u normalnim količinama kako bi bebi pružila sve hranjive stvari koje će uneti u organizam kroz mleko.

11. Nećeš ni pomišljati na dijetu. Kada doktor kaže kako tvoja beba lepo napreduje i da ima lepu kilažu, nećeš ni trepnuti jer više nećeš biti opsednuta svojom kilažom. Nakon samo šest nedelja posle porođaja tvoje telo je izgledalo kao u trudnoći. To ti ti nikad niko neće reći.

12. U idealnom braku, muž će ti stalno govoriti da si mu privlačna, veoma često i vrlo uverljivo.

13. Pored toga što si konstantno iscrpljena, uvek ćeš se buditi namejana, jer te tvoje dete čeka.

14. Srce će ti se slomiti kada vidiš da je tvoje dete preraslo prvu odeću. Postoje dani kada ćeš precrtati sve svoje obaveze i posvetiti se samo detetu.

15. Sigurno je da će biti dana kada će te plač bebe izluđivati, ali kada uspeš da je umiriš, osećaćeš se poput superheroja.

16. Veruj mi da ćeš lepo spavati. Ne svaku noć i ne punih osam sati, ali imaćeš dovoljno potrebnog sna.

17. Beba će postati tvoj celodnevni posao ali će to biti najbolji posao koji možeš da zamisliš.

18. I najlepši savet koji ti mogu dati! Apsolutno će se sve promeniti kada postaneš majka i nikad više nečeš poželeti da se vratiš na staro. Život će ti postati neusporedivo bogatiji, lepši, ispunjeniji i uvek kada se budeš setila stare sebe pomislićeš: “Jadna ja, tada još nisam poznavala svoju bebu!“

Save

Komentara
Loading...