Dr. Oz: 3 trika za energiju tokom celog dana

Da li ste znali da svako od nas ima tri ključna trenutka u toku dana kada nam energija pada na najniži nivo? To su kritični periodi i od reakcije u tim trenucima zavisi da li ćemo obnoviti svoje „baterije“ ili ih potpuno isprazniti.

Dr_ Oz - 3 trika za energiju tokom celog dana 665x317

Jedan od najpoznatijih američkih doktora Mehmet Oz, poznatiji širom sveta kao „Doktor Oz“ (Dr. Oz), zahvaljujući rezultatima istraživanja došao je do zaključka je prvi takav trenutak 30 minuta nakon buđenja (najčešće 7.30), drugi osam sati kasnije (oko 15h), a treći 20 minuta nakon večere.

- Oglasi -

Da bi rešio  jedan je od najvećih problema sa kojima se većina nas svakodnevno suočava, a to je konstantan nedostatak energije ili nagli gubitak energije tokom dana, čuveni doktor preporučuje tri jednostavna trika.

Prvi trik: Bela kafa 30 minuta nakon buđenja

Iako se većina ljudi u našoj zemlji tradicionalno budi uz pomoć crne kafe, dr. Oz tvrdi da je najefikasnija bela. I to ne previše jaka, sa 1 dl mleka, tačno 30 minuta nakon buđenja.

Drugi trik: Aromatični mirisi – popodnevni eliksir

Imajući u vidu da naš organizam funkcioniše po dnevnim ciklusima koji traju po osam sati, upravo pred kraj prvog ciklusa, osam sati nakon buđenja, naša energija pada na najniži nivo i to je razlog zbog kojeg osećate malaksalost u toku popodneva (obično oko 15 časova). Naše telo i organizam tada traži odmor, a dr. Oz tvrdi da su aromatični mirisi, poput mirišljavih sveća, najbolji stimulans koji nam u tom kritičnom periodu vraća visok nivo energije.

Treći trik: Slatkiš 20 minuta posle večere

Treći trik će vam se definitivno najviše dopasti jer podrazumeva da tačno 20 minuta posle večere počastite sebe poslasticom koja sadrži dosta magnezijuma, kao što je banana ili kikiriki buter. Na taj način ćete najefikasnije obnoviti energiju i ostati budni i produktivni sve do odlaska na spavanje.

izvor:kucastil.rs

ODLIČNO ZAR NE AKO VAM SE SVIDELO PODELITE SA VAŠIM PRIJATELJIMA

 

Komentara
Loading...