Dramatične ispovesti muževa čije žene su ABORTIRALE! Evo kako se ONI osećaju zbog gubitka bebe!

0

Kada se priča o abortusu, obično se na stvar gleda iz ženskog ugla. Kako to pogađa nesuđenu majku, kako se ona oseća, a poteže se i moralna priča o tome ima li ona prava da se odrekne novog života ili ne. Ali, šta je s muškarcima?

Iako živimo u 21. veku, abortus je još uvek za neke tabu tema, ali vrlo često se dešava da žene imaju potrebu da to bolno iskustvo podele sa drugima. A nešto što je neuobičajno svima nama su iskustva muževa čije su žene abortirale, i kako je to uticalo na njih.

Za neke ljude, stvaranje porodice predstavlja vrlo jednostavan proces, složiće se mnogi da i jeste, dok su za ostale vreme, partner, i neke situacije samo neki od razloga koji ukazuju na to da postati roditelj i nije baš najbolja odluka.

Iskustva ovih ljudi, koji se osvrću na sukobe u svojim porodicama, nešto je po čemu biraju da li da imaju decu ili ne, piše Mirror.

Različite emocije, preplave ličnost. Olakšanje je vidljivo u izjavama kao što su „Takav tip neodgovornosti je nešto što žalim, a abortus nije“.

Jako je tužno: „Ako neko ima slično iskustvo, neka mi kaže kako da prebrodim ovaj osećaj krivice.“

U svetlu tih ličnih iskustava, pozitivno je to što su izabrali da svoja iskustva o abortusima podele ovako javno, jer na taj način mogu pomoći i drugima koji prolaze kroz slična iskustva.

A poznato je koliko je muškarcima teže, jer oni svoja osećanja ne ispoljavaju, i sve drže u sebi: „Za mene abortus je prouzrokovao da plačem u „sebi“, i da postanem jako histeričan, u nekim trenucima želeo bih da pustim suzu, ali jednostavno nisam mogao, moram da budem jak, ipak sam muško.“ izjavio je jedan od njih.

Prestravljen sam, osećam se bespomoćno 

Najviše mučnih i bolnih priča, dolazi iz ispovesti muškarca čija je žena trenutno u 9. nedelji trudnoće, i želi da abortira.

– Trenutno proživljavam pravi košmar– počeo je svoju priču Stiven Gamble, očajan muškarac.

Takođe je dodao da je njegova žena na samom početku braka zahtevala da račune podele na pola. Njemu je tada već u startu postalo kristalno jasno da je ona protiv toga da imaju bebu.

Ovaj par je od samog početka imao suprotna mišljenja i stavove o tome šta će uraditi sledeće. – Kada sam joj pokazao sliku sa ultrazvuka, neke abortirane bebe, stare samo 9 nedelja, bilo je užasno, rekla je da je podseća na vanzemaljca.

- Oglasi -

On zaključuje: – Voleo bih da je nikada nisam upoznao. Da se nikada nisam zaljubio u nju. – ovako je završio svoju ispovest.

Ispovest oca petoro dece

Ispovest jednog muškarca koji sada ima porodicu, i čak petoro dece, kaže kako se sa ovim problemom suočio jako rano, još kao tinejdzer. On kaže da iako je to bilo u tom trenutku jedino rešenje, abortus je doneo i dosta problema, uključujući probleme sa srcem njegove bivše devojke, što je dodatno doprinelo njihovom ubrzom raskidu.

– To je bilo jedno tužno i strašno iskustvo, koje je istaklo moju slabost. U vreme kada naša partnerka razmišlja o abortusu, naše mišljenje je nešto što je sekundarno u toj priči, i mi obično ne znamo kome da se obratimo za pomoć u tom trenutku- , ispričao je David Urkuhart, pozivajući i ostale muškarce da podele iskustva.

Jedan muškarac koji je želeo da ostane anoniman, koji takođe sada ima porodicu, i otac je troje dece izjavio je kako mu je iskustvo sa bivšom devojkom nešto najgore što mu se desilo u životu.

– Ona jednosnavno nije želela da komunicira sa mnom o tome. Kako bi to moglo uopšte i da opstane. Sada svoju bivšu vezu vidim mnogo jasnije.

Bio sam u depresiji oko mesec dana, kada je moje prvo dete napunilo 8 meseci. Do tada nisam razumeo šta sam u stvari propustio, i zaista žalim što sam uopšte dozvolio da do abortusa dođe.

Stvaranje porodice, je jedini i pravi znak stvarne ljubavi i zalaganja sa svojim partnerom – , zaključio je ovaj anonimac.

Osećam se kao da sam razočarao svoju bivšu, a i svoje dete

Huan Bravo,muškarac je čija je devojka zatrudnela nakon samo pet meseci zabavljanja, ali ona je abortus isplanirala sama, čak i ne konstatovati se sa njim.

To je na Huana uticalo jako emotivno, da je čak u nekim situacijama zaboravljao i da jede, noćima nije spavao i samo je o tome razmišljao.

– Sećam se odlaska sa posla, na dan abortusa, na putu ka kući u automobilu sam čak i zaplakao. Osećam se krivim za ovaj ishod, osećam kao da sam razočarao svoje dete, i bivšu. Voleo bih da nisam konstantno ulazio u pepirke, i da sam je umesto toga uverio da smo  ljubavlju i strpljenjem mogli da dovedemo dete na svet.

On dodaje da ova odluka nije drastično promenila njegov život, ali je imala neke pozitivne efekte, i da sada drugačije gleda na život, i da se majkama jako divi, pogotovo samohranim, a takođe ima duboko poštovanje prema svim humanim ljudima.

 

 

 

- Advertisement -

Komentara
Loading...