Drugi deo priče o blizancima od kojih je jedan izgubio bitku za život **

0

Došao je i taj poneljak, pripreme za intervenciju su počele oko 5h ujutru…otišla sam na ultra zvuk gde su odredili amniocintezu kao punjenje jednog dela stomaka nekom tečnošću zbog intervencije. Iskreno malo je bolelo ali kad znam da je to zbog bebe koja ima šanse, sve se izdrži.
Silazim u salu, noge mi se tresu, penjem se na krevet gde počinje uvodjenje u anesteziju.

slika

Budjenje iz anestezije…nemam kiseonika, stavljaju mi masku, kreće povraćanje od 10h do 19h kada sam već kolabirala. Izdržavam se, u mislila mi je beba zbog koje podnosim svu žrtvu.
Vrag je odneo šalu i dolazi mi dežurna doktorka koja je prebledela kada mi je videla u krevetu na šta ličim. Kolabirala skroz. Ispituje me o operaciji na šta ja nema odgovore jer nisam ni sa kim pričala.

NOV ŠOK, NEVERICA I TUGA!!!

Čita moj dosije od danas i ćuti, ne progovara, ja je pitam šta piše a ona mi čita : “ OPERACIJA NIJE USPELA IZ TEHNICKIH RAZLOGA.“ …postaje mi sve lošije, smiruju me a ja negodujem sve to u sebi. Sutradan saznajem da se beba pomerila u roku od 10min i da nije bilo moguće izvesti intervenciju. Sledi pakao narednih 7 dana…lekovi, oporavak i priprema za sve to ponovo. Juče, prošlog ponedeljka, radili su ultra zvuk i videli da se sve savršeno nemestilo i stave me na program za danas-utorak. Počinjem ne plačem jer se opet opraštam od svog mališana ali mu pričam da je on mali heroj koji će bratu podariti život a da će se njegova duša roditi u novom telu i da će biti lep i zdrav dečak.

Mučenju nema kraja još uvek!

Palo je veče, šetam do sestrinske sobe da ih nešto pitam, vraćam se i osećam mali zanemarljiv bol. Legla sam u krevet i kažem cimerki ako ne prestane da ću pozvati sestru. U roku od dva minuta počinju neizdrživi bolovi-KONTRAKCIJE!

Dobijam silne injekcije, lekove, rade mi tako i potvrdjuju kontrakcije koje su već tada bile blaže. Odbijam da me uključe na tokolozi i daju mi samo lek od kojeg se smirilo. Zaspala sam odmah…
Svanulo je i to jutro, uzbudjena ustajem da radim pripremu oko 6h…kasnije idem na još jedan kontrolni ultra zvuk. Ležim na krevetu, doktori gledaju i ćute, shvatam po izrazu lica da nisu zadovoljni. Tako je i bilo…vrpca se opet ispomerala nije izvodljivo da joj se pridje. Šalju me u sobu i kažu da će me odložiti za sat vremena. Odlazim na drugi ultra zvuk…stanje ne promenjeno. Šanse jako malo da se pristupi. Doktor mi samo kaže “ Nemoj još da jedeš i piješ, neka te uključe na glukozu“ Sati prolaze…ja ležim u krevetu, ne znam šta će se desiti…

POZIV IZ SALE DA SIDJEM, NISAM ČEKALA KOLICA VEĆ SAM OTRČALA NA DRUGI SPRAT.

Ležem na sto, standardna procedura, zaspala sam. Budi me sestra i kaže otvori oči! Moje prve reči su bile : „Da li je uspelo?“ Kažu JESTE! Ništa ne brini…osećam olakšanje, malisa se više ne muči a drugi bebac dobija šansu za normalan razvoj. Ovog puta nema mučnina i povraćanja, imala sam bolju pripremu. Sada se osećam dobro i ne dozvoljavam sebi da više potonem jer trebam jaka ovoj bebi. Sve što mogu je da zahvalim Bogu što se ovako završilo kao i mom doktoru Dejanu Filimonovicu na svoj podršci, oprimizmu, borbi i uspehu da mi spasi bebu.

Sada se nadam da će ostatak trudnoće proći kako treba i da ćemo na ovoj stranici za par meseci imati sliku malog borca

Poruka za sve mame koje se nadju u ovako teškim emotivnim i fizickim stanjima:
NEMA ODUSTAJANJA, KADA POSTOJI CILJ, VOLJA, ŽELJA I VERA U SEBE, DOKTORA I BOGA, SVE ĆE DOĆI NA SVOJE, BAŠ ONAKO KAKO MORA! GLAVU GORE I U NOVE POBEDE, IPAK SE SPREMAMO ZA NAJTEŽU ŽIVOTNU ULOGU- MAJČINSTVO!line9

Rasplakala sam se kao malo dete 🙁 Ali sam i srećna , srećna što je sve dobro prošlo . Bog ti da dve sreće pa ti jednu oduzme ali on valjda zna šta radi !! VALJDA !! Želim joj svu sreću ovoga sveta , da sve dobro prodje i da njena žrtva bude vredna . Da kad dodje vreme da konačno zagrli svoju bebicu velikog borca :*

autor priče : mama Marija

izvor.devetmeseci.net

SVA PRAVA NA PRIČU ZADRŽAVA DEVET  MESECI I NEMA PRAVA DA SE NADJE NA DRUGIM PORTALIMA !!

AKO NISTE PROČITALI PRVI DEO PRIČE PROČITAJTE DA BI SHVATILI DRUGI DEO

Komentara
Loading...