Drugi trimestar trudnoće :Evo šta ne bi trebalo da propustite u ovom periodu.

0

Drugi trimestar trudnoće za mnoge trudnice predstavlja razdoblje bezbrižnosti i sreće. Kritičan period za eventualni pobačaj je prošao, pa su žene mnogo opuštenije.

Kontrole u drugom trimestru

U drugom trimestru, svog ginekologa ćete viđati jednom mesečno, osim ako vaša trudnoća ne zahteva češće kontrole. Verovatno ćete morati nekoliko puta da vadite kako biste proverili da nemate trudnički dijabetes, da li je sve u redu sa bebom, a takođe ćete moći i da otkrijete kog pola je vaša beba!

Počnite da mažete kreme protiv strija

Ukoliko je vaša koža nerastegljiva, moguće je da nećete moći da izbegnete nepoželjne linijice nakon trudnoće. Međutim, situaciju svakako možete ublažiti mazanjem krema protiv strija.

Vreme je da počnete da spavate na stranu

Već kada budete na polovini drugog stanja preporučljivo je da izbegavate spavanje na leđima, dok se savetuje spavanje na stranu (a posebno levu). Da bi vam bilo udobnije stavite jastuk između nogu ili iza leđa.

Odlučite da li biste voleli da saznate pol bebe

Dečak, devojčica ili – iznenađenje? U drugom trimestru imaćete priliku da otkrijete kog pola će biti vaše dete (naravno, ako beba to bude dozvolila). Ako rešite da to saznate tek kada se porodite, skrenite pažnju svom ginekologu da vam ne bi slučajno sam rekao.

Pripremite stariju decu na dolazak bebe

Ako imate stariju decu, novi član porodice može uzdrmati njihov svet, više nego vaš. Srećom, imate na raspolaganju nekoliko meseci da mališane na novine.

Počnite da praktikujete Kegelove vežbe one se jako važne za dobar porođaj

Kegelove vežbe mogu da spreče nekontrolisano mokrenje tokom i nakon trudnoće, smanjuju verovatnoću pojave hemoroida, a isto tako poboljšavaju seksualni užitak.

Počnite da se hranite zdravo

U drugom trimestru potrebno vam je dodatnih 300 kalorija, za vas i vašu bebu. Evo trika koji će vam pomoći da to postignete: napravite jednostavan grafikon sa osnovnom grupom namirnica i zalepite je na frižider.

Izbegavajte aktivnosti koje mogu biti opasne po bebu

Sada kada je vaš stomak veći, morate da izbegavate sportove i akotivnosti koje sa sobom nose veći rizik od pada.

PROČITAJTE I OVE TEKSTOVE 

Komentara
Loading...
where can i buy ivermectin over the counter buy ivermectin online