DRŽAVO, ZAŠTO SI OVO PREĆUTALA OD NAS: U vrtiću su tražili elektronsku potvrdu vakcinacije, kada smo je izvadili usledio je ŠOK. Poreklo vakcine – NEPOZNATO!

0

Odmah da razjasnimo naš stav. Moje dete je primilo vakcinu i tu nema dileme. Svaki roditelj je obavezan da dete odvede u Dom zdravlja kako bi primilo vakcinu. Na taj način ne samo da se zaštiti to dete, već i sva druga deca oko njega.

Naime, isto koliko štete nanosi primanje vakcine, mnogo veću štetu može naneti kada dete ne primi vakcine.

Sa druge strane, brine cela buka koju država veštački stvara. Bez povoda je pokrenuta inicijativa u medijima, a naravno da su se pojavili zagovornici teze protiv. Znate, kao u komentarima na velikim popularnim sajtovima, kada se pojavi bilo kakva vest, uvek mora da se pojavi neki negativac koji će kontrirati i imati suprotno mišljenje.

U ovoj situaciji, brinemo o životu dece. To su naša deca, naša budućnost, naša ljubav. Da li se igraju sa njihovim životima?

Beogradskim medijima se obratila zabrinuta mama Ivana. Ona se prosto zapitala: šta to država krije od nas?

Objasnićemo situaciju. Prećutno od strane medija i države, obdaništa u većini beogradskih opština traže elektronsku potvrdu vakcinacije deteta. Bez nje, dete ne može u vrtić. Pre nekoliko nedelja je zatražen karton vakcinacije, samo na uvid. Ispostavilo se da je lažiranja tih karton vakcinacije, jer ne postoji nikakav pečat, žig, potpis itd. Iz tog razloga je naredna naredba bila: donesite elektronsku potvrdu koja ne može da se lažira.

Kao i svi drugi roditelji, otišli smo kod izabranog lekara i čekali dobrih sat vremena za A4 list papira. Dete je uredno dobilo vakcinu, tako da je uredna bila i elektronska potvrda. Sa naše strane. Sa druge strane je država zakazala.

Dobro obratite pažnju na izgled elektronske potvrde vakcinacije. Vidimo da je poreklo vakcine NEPOZNATO! Ko se to igra sa nama? Hoćemo da znam poreklo vakcina! Moramo znati šta to dajete detetu, odakle su te vakcine! Da li su iz Kine? Indije, Malezije? Da li su iz Bosne? Ne može niko da kaže kako to nije bitno.

Dobro obratite pažnju i na ovaj detalj. Za dve vakcine sa spiska je ubeleženo njihovo poreklo. U pitanju je engleski pouzdan proizvođač vakcina GSK. Sigurno moraju da poštuju pravila, moraju da budu transparentni i po njihovim internim pravilima se ne kriju iza leđa države. Za sve ostale vakcine, za ostali 90%, ne znamo poreklo i ne znamo šta smo našoj deci dali.

Kako može ministar ovo da objasni? Da nije opet neka greška u sistemu bolnica? Zašto za MMR vakcinu nije napisano uopšte poreklo vakcine? Prazno polje! Hej, zašto to krijete? Neki razlog mora da postoji.

Zamolili bi da ovu vest šerujete u što većem broju, kako bi došlo do svih medija, a na taj način izvršili ministra da odgovori: ODAKLE SU VAKCINE KOJE PRIMAJU NAŠA DECA?

Hoćemo da znamo njihovo poreklo. Imamo i pravo da ih znamo! Ministre, ponudite odgovore! Ne tražimo ostavku, samo odgovore.

politika-ekspres.net

Komentara
Loading...
where can i buy metformin over the counter buy metformin online