DUPLI ROĐENDAN : Nakon tri meseca od porođaja saznajemo opet smo trudniiiii !!

0

Imam 24 godine i u godinu dana rodila sam dvoje djece. Jedan porod je išao prirodnim putem, a drugi carskim rezom.

FOTO : privatna arhiva naše čitateljke 

Započinje priču naša čitateljka koja je želela da ostane anonimna 

PRVA TRUDNOĆA 

Dakle ja i moj tada dečko saznajemo trudni smooooo! Prvi ultrazvuk čujem bebine otkucaje, srce kako kuca, suze radosnice. Na jednom od ultrazvuka saznajemo da je curicaaaa. Cijela trudnoća prošla je uredno i dolazi taj dan, hvataju me trudovi, doduše lagani, dolazim u bolnicu kažu, niste još za porod ovo su lažni idite doma.

Nakon par sati počinje sve jača i jača bol, vraćam se u bolnicu, spremaju me za porod a ja 2 prsta otvorena. Prvi put, ništa ne znam, sama na krevetu bol razara, nekako kao da sam se bojala biti sama zovem svako malo: Oprostite mene jakooo boli, kad će bit to? Kažu gospodjo smirite se, probajte zaspati… Da moš si mislit. Par sati prije pojela sam kilo mandarina počinje mi se povraćat tri puta sam zvala oprostite povraća mi se, oprostite mogu dobit novu zdjelicu, oprostite piški mi se, oprostite popiškila sam se …..

Sestre su izludile traže mi krvnu grupu ja debil nisam ponijela nalaz pa vade krv dolazi doktor nakon 4 sata muke pita hoću epiduralnu? Naravno da hoću, nakon toga kao na oblacima, prolaze jos 2 sata dolazi babica i kaže sad ćete samo što niste, nategnula se par puta i izašla moja predivna curicaaaaa.

Tjedan dana poslije dobivan temperaturu bolovi gori nego trudovi, vraćam se u bolnicu sa upalom maternice i zaostacima posteljičnog tkiva, nakon 2 tjedna idem na kiretražu i sve hvala Bogu prolazi u redu.

DRUGA TRUDNOĆA

Nakon tri mjeseca od poroda saznajemo opet smo trudniiiii, čekamo dečkaaaa. Ova trudnoća je bila pazi pazi, prvo je možda van maternice, pa hvala Bogu ipak nije, pa imam hematome, mirovanje da nebi došlo do krvarenja, pa se posteljica spustila skroz nisko, opet mirovanje… 32i tjedan ja krvarim, odmah kod ginekologice kaže imate polipe pa zato krvarite,

Nedelju dana nakon toga obilnooo krvarenje, nema muža doma 6 ujutro zovem brata ne javlja se, zovem prijateljicu ne javlja se, zovem hitno ne javlja se, ništa spremila sebe, malu koja je tad vec 11mj na taxi i u bolnicu, ostavljaju me tamo i puštaju doma na strogo mirovanje, a kako smo samo ja i suprug on radi mirovanje sa malom zvjerkicom je ne moguće.

Vraćam se nakon 5 dana opet sa dijagnozom placente previe, održavanje ostatka trudnoće u bolnici, 36i tj opet krvarenje..spremaju me za hitan carski, bodu mi jednu iglu drugu treću molim se Bogu da sve prodje u redu.Daju mi anesteziju i kaže doktorica zamislite nešto lijepo(samo sam zamislila sebe muža kcer i sinka maloga)laku noooć. Bude me 2 sata nakon anestezije ne mogu me probudit, daju mi nekakav lijek a tijelo mi je sporije reagiralo gušim se u vlastitoj slini i jedino što sam mogla mahat glavom ne ne ne, sve čujem al ne mogu se pomaknut.Ne znam ništa hoću pitat gdje mi je dijete ne mogu, užasan osjećaj

Napokon dolazim sebi, suprug mi priča kako je sve prolazili, kaže mali je spojen na kisik, prestajao disat 2 puta, nagutao se plodne vode, pokazuje mi slike sina… I kaže sa suzama u očima eto bejbe tila si blizance.. sad ih imamo.. Budući da je mali požurio 4 tjedna rodila sam na kćerin rodjendan i poklonila joj brataaaaa…Vidila sam ga tek dan poslije i tri dana je bio na promatranju nakon toga su mi ga donijeli na dojenje i od tad smo nerazdvojniiiiii.

PORUKA ZA BUDUĆE MAME 

Kako bilo da bilo ženske moje drage svakoj koja je rodila kapa do poda, mislite samo pozitivno, imajte snagu duha i uma i znajte da se sve ovo isplati kad vidite svoje od svoga!! Ništa ljepše nema od bogatstva koje se zove djeca!!

Divno divan poklon i za sestricu i za roditelje 🙂 A i velika hrabrost zatrudneti samo nakon 3 meseca od porodjaja . Hvala mojoj čitateljki na priči a mališanima želim divno i bezbrižno detinjstvo :* 

autor.priče . anonimna mama 

izvor.devetmeseci.net

SVA PRAVA NA PRIČU ZADRŽAVA DEVET MESECI I NEMA PRAVA DA SE NAĐE NA DRUGIM PORTALIMA !! 

I OVE PRIČE SU OSVOJILE VAŠA SRCA

Komentara
Loading...