DVE JAKE PRIČE : Hitno su mi uradili carski rez, za samo minut zakašnjenja beba bi umrla.

0

Udala sam se 2007.god. Suprug i ja nismo se „pazili“ iako smo bili zaposljeni, živeli smo kao podstanari.. ali nisam ostajala trudna. Započinje priču mama Marija .Priča koja je na mene ostavila jak utisak , ovo neko ne preživi ni za 10 života 🙁 KAPA DOLE PRAVA LAVICA ~~

FOTO .privatna arhiva mame Marije

2008.god. početkom aprila morala sam hitno operisati slepo crevo. Već 1. maja saznajem da sam trudna. Čudno. Za doktore to je bilo katastrofa jer samo mesec dana ranije imala sam operaciju ali odlučila sam da rodim i pored mnogobrojnih rizika. Inače, od 18te sam imala epi napade izazvane potresom mozga. Jedino me plašilo da ne padnem u toku trudnoće i povredim bebu… ali do devetog meseca sve je bilo ok.

Onda sam dobila cistu na repu koja se inače operiše ali tada nije smela biti nikakva anestezija i operacija, morala sam 2 nedelje da izdržim katastrofalne bolove dok nije pukla.. Termin 3.februar a ja nemam ni bolive ni kontrakcije niti vodenjak puca… ostavljaju me u bolnicu i dan pre porodjaja doktor mi kaže da će ujutru u 7 krenuti sa porodjajem.

Tada sam mu rekla da želim carski jer me strah da neću moći psihički da izdržim napore na šta je on odgovorio iako je bio upućen u moj zdravstveni problem: „Ja sam doktor i vidim da se možeš prirodno poroditi.“ Dolazi jutro, ja nervozna, odvode me u salu stavljaju na sto i odmah uključuju indukciju.. buše vodenjak, ne otvaram se, uključuju još jednu indukciju, otvaram se jedva 2 prsta, bolovi nenormalni, kontakcije non stop a beba ne može da izadje..

RODIO SE MOJ PRVI CAR 

Mučenje do 11h. Tada odjednom sam osetila naglo hladjenje, leva ruka modra i hladna a desna bela i vrela.. i padam. Desio se napad.. iz priče babica kasnije saznajem da su tu odmah pokušali da me povrate ali ništa, zvali su i neurologa ali bezuspešno sve, kiseonik nisam imala ja a ni moja beba.. Hitno su mi uradili carski rez, za samo minut zakašnjenja beba bi umrla. Onda su povratili i mene.. Kasnije, budim se iz anestezije i saznajem da sam dobila sina zdravog i pravog…

DRUGA TRUDNOĆA 

2014.god. saznajem da imam tumor na hipofizi ( u glavi na glavnoj zlezdi koja kontrolise sve ostale zlezde ). Nakon iscrpnih pregleda i lečenja doktori mi saopštavaju da ću morati da ga operišem kada dostigne veličinu 1cm. Takodje, da više nikad neću moći da imam decu… 2016.god. 22.12. Doživljavam napad i padam na ulici gde udaram glavu i lakat na ivičnjaku. Hitna me je odvezla u bolnicu i poslali me na rendgen.

5.1.2016. Saznajem da sam trudna, odlazim kod lekara i on mi kaže da sam 4-5 dana bila trudna kada sam se snimala, da je radijacija mogla da utiče na plod i da je najbolje da abortiram jer se beba može roditi sa anomalijama a i tu je još uvek tumor… Ipak odlučujem da rodim posle 8 god bez obzira na sve, rizikovala sam. Ali ova trudnoća nije bila dobra kao prva, sada sam morala da ležm non stop, jedva sam se kretala i imala veoma jake bolove..

Deveti mesec, bliži se termin 12.9 i ja odlazim da skupim papire svih specijalista koje mi trebaju za carski s obzirom na moje prethodne probleme… zadnji je anesteziolog. Odlazim u ordinaciju i tamo zatičem načelnika anesteziologije. Veoma pažljivo je pregledao izveštaje i odlučio da oni u Leskovcu ne smeju da me uspavaju jer nemaju neurohirurga koji bi prisustvovao carskom u slučaju da tumor proradi a šanse da preživimo ja i beba bile su 50:50.

Šalje me u bolnicu višeg ranga, u Nišu. Tamo je katastrofa. Do 14h dok je načelnica tu mogu se videti sve trudnice u sobama a posle 14h sve one idu u kafic, da kupuju garderobu, šetaju i to sve van bolnice. Uveče u 22h sve se vrate. Tamo sam bila 5 dana, svakog dana ujutru te obidje drugi doktor a poradja te onaj koji se nadje tu. Nema doktora koji vodi moju trudnoću tamo. Nikakvi pregledi, terapije, ništa nemam a sedim već 3 dana tu kao neko siroče a dobila sam uput da me pregleda neurohirurg koji će odlučiti da li će u Nišu raditi carski ili se mogu vratiti da u Leskovcu obave carski.

Niko od doktora nije pregledao moje upute i izveštaje. Četvrtog dana ujutru obilazi nas načelnica i krećem da se svadjam sa njom na šta mi ona kaže: “ Koliko mogu da primetim ti si sve super samo ćekamo termin i porodićemo te.“

Ustala sam i otela joj dokumetaciju iz ruku, prelistala i dala sve upute koje imam na šta se ona zgranula. Govorila je sestama koje su bile sa njom u vizitu:“ Kako ste mogle ovo da ispustite! Zar da nosimo ženu na dusi zbog propuštenog protokola?!“ Onda je došao anesteziolog kome sam objasnila celu situaciju a on me uputio kod neurohirurga. Zatim je zasedala komisija da se odluči šta i kako i petog dana dolazi jedna ljubazna doktorka koja mi saopštava da su svi lekari saglasni da se carski obavi u Leskovcu uz anesteziju koju anesteziolog iz niša preporučuje.

RODIO SE MOJ DRUGI CAR 

Dve nedelje kasnije, 4 dana pre termina, 8.9.2017.god. rodila sam zdravog sina. Kada sam otvorila oči samo sam htela da čujem da je preživeo. Moja radost nije imala kraja kada mi je doktorka saopštila divne vesti.

PORUKA ZA MAME 

Još uvek nisam otišla na operaciju tumora ali planiram uskoro to da učinim. Zbog svih dešavanja i skorašnjeg carskog nisam u mogućnosti ali još koji mesec nadam se da će i to imati srećan kraj jer veoma se plašim otvaranja glave i rizika zbog druge bolesti. Ali verujem u Boga, ja sam optimista i borac. Uspeću i to. Snagu mi daju moja dva zdrava i predivna sina.

Hvala od srca mami Mariji na priči , malim carevima želim divno i bezbrižno detinjstvo , Sve će biti dobro ti si draga jedan veliki borac i to i ostani !! 

autor priče . mama Marija

izvor.devetmeseci.net

SVA PRAVA NA PRIČU ZADRŽAVA DEVET MESECI I NEMA PRA DA SE NAĐE NA DRUGIM PORTALIMA ILI KOPIRANE NA DRUGIM STRANICAMA I GRUPAMA !!! 

I OVE PRIČE SU OSVOJILE VAŠA SRCA

Komentara
Loading...