Eeee i doktori nemaju pojma :) Dečko , dečko ja rodlila devojčicu

0

Hmmmm….moja priča….pa da bilo je tu da kažem i uspona i padova…..

13479392_10209527438840124_133885401_n

FOTO.PRIVATNA ARHIVA MAME JELENE

Prva trudnoća….odlazak kod ginekologa…..sva pogubljena….Doktorica kaže blizanačka…..najviše sam volela da imam blizance….ali ipak…..Na narednom pregledu dr kaže jedan plod se ne razvija baš najbolje jer je ovaj drugi dominatniji i nema prostora…..Na sledećem je ostala samo jedna beba….trudnoća je prošla uredno…..bar za mene koja do tada ništa nije znala o tome i informisala se najviše na netu….Kraj trudnoće,termin 2.8 za porodjaj…..Torba spremljena još odavno…..

7.8 odlazim na kontrolu kaže po ovome neće još….odi sutra do doma zdravlja da ti urade ctg…..8.8 subota,odlazim rano ujutru na ctg…..čini mi se najtopliji dan u godini a i jeste bio….sestre mi urade ctg i kažu nosi dr da pogleda….Inče tamo sam dobila nadimak Georgina….

Ulazim u sobu kod dr i nosim one papire….predajem mu i vidim stolicu sva sreća sešću jer nemam više snage….On me pogleda,spusti naočare i kaže ko ti je rekao da sedneš????Ja ne verujem šta je upravo izgovorio….Samo je bacio pogled na papire i kaže nećeš ti još javi se u ponedeljak kod svoje dr.

Izlazim iz sobe besna…počinjem da plačem….Čim sam stigla kući koja je inače bila udaljena samo 5 min od doma zdravlja ja osećam neke bolove….koji počinju da budu sve jači i jači….Da li je to to?Zovem svoju dr kaže da dodjem.Pregled uradjen i kaže kreće polako porodjaj….zove bolnicu da vidi ko dežura i kaže baš nemaš sreće,ja ti ne bih savetovala da te ta dr porodi….idi u okolna mesta moj uput važi i za tamo….

Super šta raditi….auto nemamo….zovem moje oni su mi bliže nego ići za Kragujevac odakle je suprug….otac dolazi po mene i supruga i vozi me u mesto odakle sam….Znaš ono kao na filmovima…čini mi se da ni jednu rupu nije promašio….

Stižem na prijem oko 4:30…..bolovi kreću sve jači i jači ali može se izdržati….u 17:50 rodila se devojčica….Hmmmm devojcčca?Pa meni su od početka do kraja trudnoće na svakom pregledu govorili da je dečko…Da zamene bebe….ne….odmah su mi je dali…..I dobro….kako će se zvati….pa mi o ženskim imenima uopšte nismo razmišljali…..Kumu smo dali tri imena koja su nam prva pala na pamet u tom trenutku….i on je izabrao Mia…..Sa bebom da bilo je teško u početku s “obzirom da sam bila sama…..Posle godinu dana rešavamo da se preselimo u mestu odakle sam biće nam malo lakše tu su moji….

Posle par godina opet ostajem trudna….Na pregledu ustanovili trudnoću i opet blizanačka….ja sva srećna….posle par dana ja prokrvarila….odlazim kod dr kaže jedan plod je otišao ostao je jedan….dobila sam terapiju….posle dva dana krvarenje se pojačava zovem dr kaže da primim injekciju hitno i da ne ustajem iz kreveta što sam i uradila.Ali na pregledu se ustanovilo da nije opstao ni drugi plod….Tuga….Dobro….tako je možda moralo biti….ne znam….trebalo mi je malo više vremena da se oporavim od toga….

Posle god i po dana ja ostajem opet trudna.U tom vremenskom periodu nas je zadesila poplava i ja odlazim da pakujem pakete pomoći kao volonter…..tada sam opet prokrvarila…..dr mi uključuje terapiju….na svu sreću sve je dobro prošlo mada sam skoro celu trudnoću morala da mirujem….skoro pa ni makac iz kreveta…..Termin mi je bio 13 ti januar…..Petog januara preko noći ja dobijam bolove koji uopšte nisu nešto bolni…..ma spava mi se sačekaću jutro…..Šesti januar ujutru…..postaju malo jači ali i dalje ništa strašno….u razgovoru sa suprugom kažem mu ma neću ja još znam kako boli prošla sam kroz to…..

- Oglasi -

Ali ipak me je on nagovorio da se javimo u bolnicu….Odlazimo moja dr je tu….pregled i ona kaže pa dobro šta si do sad čekala otvorena si pet prsta….Ja????Ma nemoguće uopšte nemam bolove….A ona ajde požuri hoćes li ovde da se porodiš…..Primili me na odeljenje….dok ja potpisala papire i dr prisla da me pogleda još jednom u tom trenutku je pukao vodenjak sve na dr.Prokomentarisala je samo….Ubiću te samo što se presvukla….???? naravno uz osmeh…

Sve je bilo gotovo za čini mi se pet minuta bukvalno….Kad je dr izašla da kaže suprugu da je gotovo on nije verovao bilo je u fazonu jer me zezaš ili šta….Inače dr je mladja i znamo se privatno…..Mada posle porodjaja je usledilo obilno krvarenje pa se dr malo uspaničila da nije pukao grlić od brzine porodjaja…..Ti pregledi su bili mnogo bolni po meni čak i od samih kontakcija i ušivanja…ali dobro sve je dobro prošo….Ovog puta smo dobili batu Matiju kao i što su pričali tokom trudnoće ovog puta nisu pogrešili….?

E DRAGE MOJE MAJKE I BUDUĆE MAJKE I DOKTORI ZNAJU DA POGREŠE . ZNATE LI KAKAV JE TO ŠOK . 9 MESECI OČEKUJETE DEČAKA A STIGNE VAM DEVOJČICA 🙂 line9

Hvala mojoj dragoj prijateljici  Jeleni što je napisala priču za sajt devet meseci . Želim joj da uživa u svakom trenutku sa njenim mališanima , a znam da je jako dobra i brižna majka 😉 Klincima želim divno i bezbrižno detinjstvo

autor priče :mama Jelena

izvor.devetmeseci.net

SVA PRAVA NA PRIČU ZADRŽAVA DEVET MESECI I NEMA PRAVA DA SE NADJE NA DRUGIM PORTALIMA !!

Drugi su čitali i ove priče

 

Save

Save

- Advertisement -

Komentara
Loading...