Emotivno pismo jednog lekara: Danas je najtužniji dan u mom životu

Na jednoj od najpopularnijih Facebook stranica posvećenih bebama pronašli smo emotivno pismo doktora, čija trudnica je na porođaju preminula, a beba ostala živa.

,,Danas je najtužniji dan u mom životu. Kao doktor, rukovao sam sa mnogo trudnica i svaki put kad sam u sali, molim se Bogu da blagoslovi sve majke. Bol koji žene prolaze kroz sobu za porođaj je neopisiv i to ne uključuje devet mjeseci koje su provele noseći bebu. One prolaze puno toga samo da donesu novi život. Danas sam plakao gorko jer sam izgubio jednu trudnicu na porođaju.

- Oglasi -

Zašto je slučaj ove žene tako bolan? Bila je neplodna 14 godina. Probali smo IVF i toliko mnogo poznatih metoda. Konačno je i nju Bog blagoslovio, te je ostala trudna uprkos činjenici da ima ciste na jajnicima. Devet mjeseci trudnoće i bilo je vrijeme za porođaj. Sedam sati je trajao porod, ali i borba za život majke. Izgubili smo je, beba je ostala živa, a prije svoje smrti držala je bebu u rukama i osmjehnula se i kratko progovorila: ,,Bog je sjajan”.

Molim vas, poštujte žene, zato što prolaze kroz dolinu smrti da donesu jedan novi život. Poštujte svoju ženu! Pokažite ljubav prema ženama.” (A.P. | Tuzlanski.ba) | Preuzeto sa: http://tuzlanski.ba/zdravlje/emotivno-pismo-jednog-ljekara-danas-je-najtuzniji-dan-u-mom-zivotu/

Komentara
Loading...