Eto toliko o našem zdravstvu kako svi rade šta im je volja !!

“Za devet meseci piše mama Milica Vasić iz Kruševca koja je odvela kod doktora svoju bolesnu bebicu i doživela ovo “

Započinje priču 

E pa ovako. Juče sam odvela bebu u savetovalište da primi vakcinu i da ga doktorka pregleda jer je ipak prošlo dve pune nedelje od napunjenog drugog meseca, ali beba je bila bolesna pa je nisam htela dovoditi i praviti i sebi i njoj tenziju čekala sam da ozdravi.

Sa drugaricom sam otišla da predam knjižicu u 12:45 je ona čekala red sesta po redu ispred kartoteke jer knjižice primaju od 13:00h. Čekali smo, da bi kad su krenuli sa radom došle osobe koje nismo videli pre nas u redu da ulaze pre nas. Jedine smo bile sa bebama a svi ostali sa decom za predškolsko. Nije problem ali kad je već 5 osoba pre nas ušla cela čekaonica se digla na noge. Sestra je izašla i rekla da su to zakazani pregledi preko “call centra”.

Ja sam se pobunila jer sam bila prošli put sa bebom da je izmere zbog nedovoljnog napretka i ušla je žena koja je preko tog “call centra” zakazala i došla sa malom bebom ušla i rekla meni je zakazano, da bi joj sestra obrusila to ne važi jel vidite vi koliko ima pacijenata u čekaonici ako primimo još nekog ostaćemo do 21:00h.

Ona se ženica izvinula i pitala šta da radi i ona joj je rekla da od sad predaju knjižicu. I pobunila sam se rekavši taj dogadjaj. Dok je ona uporno pričala call centar. U redu rekoh zašto nigde nema obaveštenje niti broj tog call centra za zakazivanje. I ona je rekla kako nema ima na kartoteci i naravno tamo nema.

Odjednom ona ulazi u ordinaciju na papir napiše broj izadje i zalepi ga sa selotejpom na vrata ordinacije, da za ubuduće znamo. Jedna žena koja je čekala pozvala je centar i rekli su joj dok nas doktor ne pozove da odobri ili on zakaže za odredjeno dete mi ne zakazujemo i ne znam odakle vam to. I onda smo nastavili da se bunimo.

- Oglasi -

Na ginekologiji Kruševca kad pozovete oni vam kažu zovite broj call centra raspitajte se kad radi vas izabrani lekar i da zakažete slobodan termin. Nikakav problem tamo dobijete informaciju o tome, dok kad zovete savetovalište i pitate oni vam kažu od kad primaju knjižice i kad ko radi nikakav broj za zakazivanje ne pominju. A ako je to zaživelo to treba da nagoveste kad dobijete sestru na kartoteci to je njena dužnost. I dužnost zdravstva je da se odluči ako već hoće da primaju preko zakazivanja na broj u vidu treba da ima koliko njih je zakazano kod kog lekara i koliko još dodatnih knjižica kod tog lekara sme da se prime i bar znas neki red.

Ovamo se ništa tog dana 23.02.2017. Ništa znalo nije, tek posle pauze od ujutru čekajuci ne napustajući čekaonicu stigla sam na red posle pauze sat vremena.

PORUKA GRAĐANIMA 

Eto toliko o našem zdravstvu kako svi rade šta im je volja. A vi moji dragi prijatelji ako ste u mogućnosti šerujte ovaj post da se probudi svest kod gradjana! Unapred hvala svima koji izdvoje vreme da pročitaju. I unapred apel! Bebe bi trebale pre da se primaju a decica malena uvek mogu da sačekaju. Moja beba je na dohrani jer joj moje mleko nije dovoljno a ta napravljena hrana ne treba da mlaka stoji duže od sat vremena svud na svim sajtovima možete to da pročitate kao i na pakovanju dohrane.
Ipak malom detetu mozete da kupite pljeskavicu a šta bebi koja samo sisa, šta dati!?

Unapred sam vam zahvalna.

autor. Milica Vasić  

izvor. devetmeseci.net

PROČITAJTE I OVE PRIČE 

Komentara
Loading...