Evo čemu služe trakice ispod kore banane

0

Gotovo da nema osobe koja skida trakice sa banane

Znate one što se nalaze ispod kore, a zalepljene su za bananu… Sada smo otkrili i čemu služe!

Obično se skroz ulepimo, a ako je banana sveža, teško da ćemo uspeti da ih se rešimo. One se, zapravo, zovu floemi i to su prirodna tkiva koja bananu hrane nutrijentima u toku rasta. Zbog njih je, ustvari, banana i ukusna tako. A, od njih zavisi i to koliko će vitamina ova slatka voćka imati.

UN dijeta je prosto savršena: Skinite do 25 kilograma BEZ GLADOVANJA

Ali, jesu li jestive?

– Da, kao deo banane se mogu jesti! A, jesu li ukusne, to je već druga priča. Generalno, svi su delovi voća zdravi. Jedemo koru jabuka, kruški… mogli bismo da jedemo i koru banane, uključujući i floeme, ako su nam ukusni. Nema dokaza koji ukazuju na to da su štetni – izjavio je stručnjak za anorgansku hemiju Nikolas D. Gilit.

A ZAŠTA SLUŽI KORA OD BANANE

1) BELJENJE ZUBA

Trljajte zube unutrašnjom stranom kore banana svaki dan za dve nedelje. Uskoro ćete primetiti pozitivne rezultate.

2) UKLANJANJE BRADAVICA

Ako imate bradavice na koži, ovaj problem može rešiti korom banane. I ne samo da ćete ga rešiti već ćete i sprečiti da se ponovo pojave. Stavite komadić kore banane na bradavicu na koži i fiksirajte je zavojem. Ostavite da odstoji preko noći. Ponavljajte ovaj postupak dok potpuno ne uklonite bradavice.

3) PROTIV AKNI I BORA

Banana je odličan izbor za kompletnu negu kože. Razlog su antioksidanti koji se u njoj nalaze, kao i činjenica da banane hidriraju i hrane kožu. Utrljajte koru od banane na kožu, posebno na iritantnim i problematičnim oblastima. Ostavite da odstoji 30 minuta.

- Oglasi -

Palenta ,med i banana

4) LEČENJE PSORIJAZE

Na žalost, ova bolest kože se ne može u potpunosti izlečiti korom banane, alimože ublažiti simptome psorijaze

5) KAO ANLAGETIK

Trljajte bolna mesta na telu korom od banane i brzo ćete shvatiti da je odličan analgetik.

6) ZA MRŠAVLJENJE

Znate da banane sadrže kalijum, ali da li ste znali da je veliki deo tog kalijuma prisutan u kori banane? Čak do čak 40%.

Kora zelenih ili žutih banane?

Ako želite da smršate, kora zelenih banana je bolja jer sadrži više probiotika. Takođe, kora zelenih banana povećava nivo serotonina i dopamina.

Ovaj mineral je neophodan organizmu ako želite da smršate jer podstiče metabolizam, što dovodi do većeg trošenja kalorija, a mišići imaju dovoljno energije. Ako imate energije, možete biti aktivniji.

Pored kalijuma, kora banane sadrži i mnoge korisne materije, kao što su vlakna, vitamini B grupe, vitamin A. Takođe, kora banana sadrži više vlakana nego sama banana, a upravo vlakna su ta koja vas duže drže sitim.

Pet problema koje banana rešava bolje od tablete

KAKO JESTI KORU BANANE?

Kako na našim prostorima ne postoji navika da se jede kora banana, verovatno će vam u početku biti teško da se naviknete na ideju da biste mogli da je jedete, ali postoji nekoliko zanimljivih načina na koje možete to da uradite.

Na primer, napravite smuti. Stavite koru od banana u blender I dodajte malo kokosovog mleka, cimet, led i bilo koji drugi sastojak koji želite. Ako se odlučite za ovaj način, koristiti kore žutih banana jer imaju ukus banana na koje ste navikli i slađe su.

Druga opcija za zrele banane je čaj. Za pripremu čaja, uklonite krajeve i kuvatajte koru oko 10 minuta. Procedite i uživajte u banana čaju. Po želji, možete čaj zasladiti sa malo meda.

Za kuvanje bolje su zelene banane. Možete ih koristiti pripremi karija ili umesto krompira.

izvor. žena .blic.rs

Moja detoksikacija bananama: 12 dana specijalne ishrane Julije Tarbat

- Advertisement -

Komentara
Loading...