EVO Kako da najlakše istopite kilograme dobijene u trudnoći

0

Najteže je majkama koje za vreme trudnoće prekorače onu težinu koja se smatra zdravom i koje ne uspeju da se vrate na staru kilažu u roku od pola godine nakon porođaja. A preterani višak kilograma stvoriće i kod deteta veći rizik od gojaznosti kasnije u životu.

Jedan od uzroka ove pojave mogao bi da se krije u tome što u trudnoći telo buduće majke prolazi kroz brojne dramatične fiziološke promene kako bi se pripremilo za snabdevanje fetusa nutrijentima, njegov razvoj, porođaj, i kasnije dojenje. Ove promene uključuju pojačanu cirkulaciju, ubrzavanje metabolizma, i promene u nivou hormona.

Međutim, bez brige. Evo nekoliko stvari koje će doprineti topljenju kilograma nagomilanih tokom trudnoće:

Neka vam zdrava užina i grickalice uvek budu pri ruci. Voće, sirovo povrće, malo orašastih plodova, integralne žitarice i posnija mesa predstavljaju odličan izbor.

Držite se što salje od teške, industrijski prerađene hrane koja sadrži mnoštvo praznih kalorija. Zaboravite na prženu hranu, testeninu, pice, suhomesnate proizvode i slatkiše.

Dojite dete što duže možete. Istraživanja su pokazala da je dojenje kod nekih žena uticalo na smanjenje težine. Svakako nemate šta da izgubite, a vašem detetu će takav vid ishrane mnogo značiti..

Brojite kalorije koje unesete. Kako se ne biste zaneli, beležite na papir sve što ste uneli u toku dana, ili jednostavno skinite neku od aplikacija za mobilni specijalno namenjene praćenju unetih kalorija i nutrijenata.

Ne zaboravite na hidrataciju. Naš organizam nekada žeđ pomeša sa osećajem gladi, pa posegnemo za hranom umesto da popijemo čašu vode. A tečnosti ćete svakako dodatno gubiti dojenjem. Neka vam neka tečnost bez šećera i kofeina zato uvek bude pri ruci.

Držite se prethodnog rasporeda obroka. Iako će vam se život izmeniti iz korena kada prinova stigne, pokušajte da zadržite stare navike u vezi sa ishranom.

Krećite se. Džogirajte, šetajte, ili izađite sa bebom bar na sat vremena dnevno, ukoliko vam vremenske prilike to dozvoljavaju.

Komentara
Loading...
where can i buy metformin over the counter buy metformin online