EVO Kako Se Vaspitavaju Sinovi U Savremeno Doba?

0

Da li je došlo vreme da iz vaspitanja izbacimo neke tradicionalne metode vaspitavanja sinova, koje više štete nego što koriste? Ukoliko je vaš odgovor potvrdan, nudimo vam nekoliko ‘savremenih’ saveta kako da vaspitate muško dete.

1. Naučite ih da su romantične veze važne i da moraju biti verni i monogamni. Ponekad veza nije savršena i na njoj treba raditi. Nije baš uvek zabavno živeti sa nekim, često će biti trenutaka kada ćete poželeti da odustanete i pobegnete. Međutim, naučite sina da je ulaskom u brak pristao na rad na zajednici, osim naravno ako u njoj nije zlostavljan psihički i fizički. 

2. Naučite ga da je uredu plakati, ali samo ako je zaista povređen. 

3. Dajte mu kutiju lego kockica i bacite uputstvo u smeće. Neka sagradi šta god mu padne napamet. Dopustite sinu da bude kreativan i iskoristi sve kockice onako kako on želi. 

4. Naučite ga da usisava, briše prašinu i pere suđe. Jednog dana će vam zahvaliti, jer sve znamo da ništa nije privlačnije od muškarca koji umesto nas obavlja kućne poslove. 

5. Naučite ga da koristi maramice. Skoro svaki put kad u autu stanete na crveno svetlo, šta vidite? Odraslog muškarca koji kopa nos. Očigledno ga majka nikada nije naučila da koristi maramice. To je odvratno. 

6. Naučite ga da se šali. Najpopularniji su momci koji imaju dobar smisao za humor. 

7.Objasnite mu da vežbanje pomaže u postizanju savršenstva. Ovo se odnosi ne samo na sport ili muziku, već i na sve u životu. Razvijajte pravilne životne navike kako bi on, kao odrastao čovek, moga da se lako nosi sa nedaćama života.

8.Naučite ga lepom ponašanju: da se rukuje, da gleda ljude u oči, da kaže „hvala“ i „molim te“, da ustupi mesto starijem…

9.Poljubite ga i zagrlite ga! Dečacima je potrebna ljubav, potreban im je zagrljaj i nežnost.

10.Najvažnija stvar koju vaš sin treba da zna da je on vama uvek u srcu. Jer, kad odraste, ma šta da radio, uvek će tražiti odobrenje na vašem licu.

 

Komentara
Loading...