EVO REŠENJA ;) Kako da zabavite decu i kada ste mrtve umorne

0

Evo čega možete da se igrate s decom kad dođete kući s posla potpuno iscrpljene.

Ustale ste bar pola sata pre svih, spremile doručak i kafu, istuširale se, obukle i popile kafu u tišini i spremile se za početak kraja vašeg mira. A onda ste njih nahranile, napojile, obukle i odvele u vrtić ili školu, otišle na posao, radile, smeškale se, nervirale se, opet radile, opet se smeškale i nervirale, krenule kući, jedva stigle da pokupite decu, pa napravile ručak, jele, oprale sudove i – sele. Mrtve, a oni bi da se igraju. I šta onda?
Rešenje smo izguglali, jer milione majki širom sveta muče isti problemi. Isprobali smo ga na našim klincima i samo možemo da vam, s olakšanjem, kažemo – uživajte.

Ja sam Uspavana Lepotica
Za ovu igru potrebno je da deca znaju bajku o Uspavanoj Lepotici. Vi se pretvarajte da ste glavna junakinja koja čeka svog princa (njihovog tatu) da dođe i da je poljupcem probudi. Lezite u krevet na leđa i umirite se. A dok se muž ne pojavi na vratima, moći ćete bar neko vreme da ležite zatvorenih očiju.

Frizura iz snova
Udobno se opružite u poluležeći položaj na trosed, a na stočić poređajte četke, češljeve, šnalice, gumice, papilotne… I pustite decu da vas raščešljavaju, raščupavaju… Dajte im i malo gela ili kreme, biće mnogo srećni, a vi mirni bar pola sata. O pranju kose mislite kasnije.

Nacrtaj me ako znaš
Lezite na krevet, a klincima dajte po papir iz bloka za crtanje i bojice i zadajte im da naslikaju vaš portret. A ko se bude bolje potrudio, sledi nagrada…

Doktore, upomoć
Pretvarajte se da vas boli koleno i tražite od dece da izvade svoj doktorski set za igru i da vas pregledaju. A kad vam izleče koleno, onda može da vas boli šaka, rame, glava…

izvor .zena.blic.rs

PROČITAJTE I OVE TEKSTOVE 

Komentara
Loading...