Evo zašto je vaša ćerka najveći dar koji ćete ikada primiti

Onog trenutka kad se moja kćer rodila, znala sam da se moj život promenio na bolje.

Moja je kćer rođena jedne tople junske noći pre gotovo devet godina. Nekoliko sati nakon što je došla na ovaj svet, moj je muž spavao dok sam ja držala moju prvorođenu, moju devojčicu u svom naručju i gledala u njeno predivno lice.

To je bio naš prvi put da smo sami. Nije plakala niti se ljutila. Mi smo samo tiho proučavale lice jedna drugoj uz prigušeno svetlo bolničkog hodnika i odmah sam znala da se moj život promenio na bolje.

Evo deset razloga zašto je moja kćer najveći dar koji sam ikada primila:

Njena lepota mi uzima dah.

Za mene ne postoji lepše dete, iznutra ili izvana. Njeno saosećajno srce, avanturistički duh i tople plave oči svaki dan me podsećaju da još uvek postoji dobro u ovom svetu.

Ona je moj najbolji prijatelj.

Nasmejemo se kad nam rastopljeni sladoled krene curiti niz prste.

Delimo dnevne događaje dok se ona gnezdi ispod mog pokrivača. Volimo se bezuslovno, izvinjavamo se kada smo u krivu, poveravamo se, povezujemo i komuniciramo. Mi cenimo vreme koje provodimo zajedno.

Ona će se brinuti o meni kada budem stara.

Ona će biti ona koja će brisati sok od jabuke s moje brade kad moje drhtave ruke postanu nemirne. Ona će me voditi doktoru i gurati moja invalidska kolica. Ona će brinuti za mene kad ja više neću moći brinuti za sebe.

Znam da ću se moći osloniti na nju kad moje vreme na zemlji bude pri kraju i ne mogu se setiti niti jedne druge osobe s kojom bih radije provela to vreme nego s njom.

Ona se ugleda u mene

Još je mala devojčica, pa veruje da sam ja stavila zvezde na nebo.

Ona veruje mojoj reči samo zato što je moja.

Ona uvek stiže u moju obranu kad mi svet kaže da nisam dovoljno dobra, dovoljno važna ili dovoljno pametna.

Ona veruje u mene – i nadam se da će uvek verovati.

Ima zarazan osmeh

Bez obzira koliko mi je bio loš dan, osmeh moje kćeri može ponovno učiniti svet lepim. Moćna je, čarobna i duhovna.

Ona i ja imamo neraskidivu vezu.

Znam da dolaze njene tinejdžerske godine. Znam da se nećemo uvek slagati i da ćemo se svađati, ali veza između nas dve se nikada neće prekinuti. Previše je važna, draga i voljena da bih to ikada dopustila.

Ona je moja, i ponosna sam što je tako zovem.

Često se hvalim svojom kćeri i nikada se neću ispričavati zbog toga. Želim da svet zna da je ovo lepo, ljubazno, saosećajno, ljubazno, pametno i talentovano dete moje. Ona je moj najveći izvor ponosa.

Ona je jedino što sam učinila ispravno.

Milion stvari sam pogrešno učinila, ali ona nije među njima. Jedan pogled na nju i znam da sam učinila nešto dobro u ovom životu.

Ona je sve najbolje od mene i njenog oca.

Sve što volim kod njenog oca, volim kod nje. Moja snaga je vidljiva u njoj. Ona je nas dvoje, bez pogrešaka i nedostataka koje posedujemo.

Ona je moja zauvek.

Ona je moja. Ova devojka je moja. Ovaj dragoceni izvor radosti je moj.

Ona je moja kći, moja svetlost, moj život.

Ona je moja.

 

Foto pixabay
Autor/Izvor pozitivanstav
Komentara
Loading...