Evo zašto je važno da Naučite Dete Da Samo Pokupi Igračke

0

 Većina dece se trudi da napravi još veči haos dok vi pokušavate da vratite igračke opet na svoje mesto . Umesto što svaki put pokupite igračke za njima i što vam je već to postala rutina,vreme je da svoje mališane naučite da sami pospreme i pokupe igračke po sebi !

Mali zadaci mala deca –Deca mogu da rade neke sitnije poslove , što sve zavisi od toga koliko iamju godina i koliko su zreli. Dečica predškolskog uzrasta, mogu sami da pospreme svoju sobicu, odnesu prljavi veš u korpu ,pospreme svoje krevete ili vas poslušaju nešto.Zadajte svojoj dečici jednostavne zadatke koji će moći da izvrše ,i oni će biti srećni i ponosni što mogu da učestvuju u porodičnim obavezama .

Hajmo da radimo uz igru-Pospremanje igračaka pretvorite u igru . Nap.hajmo ko će pre da pokupi više igračaka, ili korpu pretvorite u metu za ubacivanje u koš,i svaki put kad ubaci igračku vi mu recite koliko je poena osvojio. Dete će biti uzbudjeno i srećno . Sve je lakše kroz igru i za dete i za vas.

Neka bude sve na svom mestu-Olakšajte vašem mališanu posao skupljanja igračaka i odeće.Nadjite svakom svoje mesto. Odredite kutije i korpe gde šta treba da stoji,napišite na nalepnicama da vašem mališanu bude lakše da zna gde je šta ,ili u slučaju da on ne zna još da čita nacrtajte. Verujte zabavno je a i vašem mališanu će biti lakše da shvati što pre svoje obaveze ,i to sve kroz igru i zabavu .

A sad sledi i nagrada –Pre nego što im nešto zadate da urade, nagovestite im da će dobiti specijalnu nagradicu za poslušnost i trud kad završe posao.Nagrada može biti gledanje omiljenog crtaća,čitanje pričice,omiljena užina ili izlet. Obećanjem nagrade daćete im razlog zbog čega će se radovati da što pre završe posao.Neki ovaj trik nazivaju mitom, ali posmatrajte to kao jedan od praktičnih načina kojima ćete svoje dete podstaći da izvrši svoje sitne obaveze.

Foto freepik
Komentara
Loading...