Evo zbog čega vaše telo izgleda mnogo bolje od kad ste se ostvarili u ulozi mame

Mnoge mame imaju isti problem i stalno se žale da njihovo telo nije isto kao što je bilo pre nego što su ostale u drugom stanju. Strije postaju najveći neprijatelji bez naznaka nestanka. Druge mame se žale da im grudi više nisu čvrste kao nekad…

Potpuno je razumljivo zašto većina žena prolazi kroz iste probleme. Društvo je odigralo veliku ulogu u tome. Ali, znate li šta? Prirodno je zapravo u modi.

Ali evo odlični razlozi i budite ponosne !

Rodili ste bebu
Ovo se može učiniti kao sasvim očigledan razlog, ali važno je da uvek to imate na umu. Bebu ste stvorile “od nule”. Donele na svet novi život zahvaljujući svom telu. Možda ste čitale razne priručnike i knjige kako da prođete što lakše kroz trudnoću i porođaj, možda čak išle i na časove joge, ali, zapravo, vaše telo je zaslužno što je danas vaša beba sa vama. I možda je to na pojedinim mestima vašeg tela i vidljivo, možda se pojavilo par strija na stomaku. Ali odmorite malo svoje telo, jer, ipak ono je na svet donelo bebu, i to ne običnu bebu, već vašu – najbolju i najvoljeniju.

- Oglasi -

Telo priča životnu priču
Vaše telo je samo vaše i ono najviše govori o vašem životu. Od ožiljka na kolenu koji ste dobili igrajući se u vrtiću, preko pega na ramenima koje su se pojavile u vreme kada ste bili devojka i bilo vam je bitno samo da dobijete što lepši ten na moru, koje će vas uvek podsećati na vašu prvu ljubav… Sada je vaš život dobio novo poglavlje. Strije na kukovima su podsetnik na trudnoću i na devet meseci slatkog iščekivanja – trenutka kada ćete ugledati svoju bebu koja je danas ceo vaš svet. Možda vas brine to što vaše bradavice ne izgledaju isto, ali to je zato što pričaju priču o njihovoj ulozi u hranjenju vaše bebe.

Telo nije jedino koje se promenilo
Da, vaše telo se promenilo, ali i vi ste. Vaši prioriteti su drugačiji, možda se čak i vaš krug prijatelja promenio, a karijeru ste ostavili po strani. Niste više ona ista osoba koja ste bili pre trudnoće i to je savsim u redu. Svedoci ste brojnih promena koje su se dogodile od kad ste postale mama i verovatno ste ih sve prihvatili, pa zašto onda ne možete da prihvatite i da je vaše telo drugačije?

Vi ste sada uzor svojoj deci
Deca uglavnom uče posmatrajući druge. Vaše dete vas posmatra sve vreme i upija, prihvata i kopira vaše ponašanje. Vi ste sada njegov uzor, svidelo se vama to ili ne. Zato ne kritikujte i ne žalite se na vaš postporođajni stomačić ili strije, već prihvatite svoje novo telo. Pronađite stvari koje volite na njemu i pokažite svojoj deci da nedostaci na telu nisu nešto zbog čega bi smo se osećali loše.

PROČITAJTE I OVE TEKSTOVE 

Komentara
Loading...