Feng šui soba za bebu

Kada pripremate sobu za prinovu, uklonite iz nje sve što može loše da utiče na senzitivnu bebinu auru.

2013-08-feng_sui_soba_za_bebu_aps_540684504

 

 

 

Feng šui (Feng Shui) predstavlja način uspostavljanja bioenergetske ravnoteže u odnosu čovek – prostor. Time se postiže harmoničan, zdrav i usklađen život u jednom domu. Da bi beba bila usklađena sa domom u koji pristiže, potrebno je poštovati određena feng šui pravila uređenja prostora, kako bi bila zdrava, napredna i nasmejana.

 

Kada se izrađuje projekat stana za njegovo uređenje pred dolazak prinove, izvode se proračuni na osnovu datog termina porođaja i pola bebe. Po tim proračunima, beba se postavlja u pravac spavanja koji je najbolji za nju, na osnovu meseca i godine rođenja. To je pravi feng šui.

Šta sve utiče na razvoj bebe? Kreirati feng-šui sobu za bebu mnogo je više nego dekorisati zidove za njen dolazak. Okolina poseduje energetsku snagu koja nije za potcenjivanje. Prostor, predmeti, boje, protok energije u sobi, a naročito pozicija kreveca – utiču na razvoj bebe. Na primer, da li će beba da spava na poziciji gde postoji zračenje, ili pored zida sa kupatilom? Feng šui pruža razne mogućnosti za pravilnu postavku kreveca za bebu, kao i za pravilno korišćenje energije prostora – kako bi se beba osećala dobro i imala najbolje uslove za zdrav napredak i razvoj.

Gde je najbolje postaviti krevetac? Krevetac ne sme da se pozicionira tako da jednom bočnom stranom bude uza zid sa kuhinjom ili kupatilom. Beba će u tom slučaju „bežati“ od tog zida, imati nemiran san i češće plakati. Njeno biopolje (aura) veoma je osetljivo na energiju iz okoline. Idealna pozicija kreveca jeste užom stranom do zida, tako da beba ima uzglavlje, a obe bočne strane trebalo bi da budu slobodne (da se ne nalaze uz zid). Ovim položajem kreveca, beba ima povoljan energetski tok oko prostora u kojem spava, što izuzetno odgovara njenoj auri i omogućava zdrav razvoj. Nikako nije dobro da se krevetac nalazi „nabijen“ između ormana i jednog zida. Ima mnogo takvih slučajeva u praksi, a ustanovljeno je da je beba već imala hronične zdravstvene probleme. Poželjna je postavka podne asure na pod ispod kreveca, jer roditelji ne znaju da li beba spava na nekom delu geopatogenog zračenja. Od pamtiveka je za razbijanje zračenja korišćena sušena slama, a u današnje vreme je to podna asura od trske.

Gde bi tačno trebalo da bude beba? Praktično, beba bi trebalo da se nalazi u blizini majčine aure do šestog meseca (majka je štiti i čuva). Nakon toga, poželjno je da se odvoji u drugu sobu.

Šta je dozvoljeno od ukrasa i detalja? Ogledala nikako nisu poželjna u spavaćoj sobi. Veoma loše mogu da utiču na spavače, a naročito na senzitivne bebi aure. Ako je nemoguće izbaciti ih („zalepljena“ su za orman), obavezno je njihovo prekrivanje tokom noći (veruje se da se neželjeni gosti u toku noći ogledaju u njima). Takođe je poželjno i da uvek u ćošku sobe (suprotno od kreveca) bude upaljena lampa, koja noću osvetljava sobu. Idealna lampa za tu upotrebu jeste od soli sa Himalaja. Nakon zagrevanja, kristali soli ispuštaju energiju minerala i čine prostoriju harmoničnom, a beba mirno spava. 47rHq

izvor:lisa.rs

 

 

Komentara
Loading...