Kako da se vratite u formu posle porođaja uz magnezijum

0

Dolaskom bebe na svet često zaboravimo one zdrave navike koje smo primenjivale u trudničkim danima. I posle trudnoće treba da nastavimo sa zdravom i ishranom, unosom kvalitetnih vitamina i minerala. Sa jedne strane ukoliko dojimo, kvalitet i balans hranjivih materija itekako će biti bitan i za nas, ali i za našu bebu koja će preko majčinog mleka dobijati sve hranjive materije koje su potrebne za njen nesmetan razvoj

BEBA

Vraćanje umerenoj fizičkoj aktivnosti i svakodnevnim obavezama koje joj pričinjavaju zadovoljstvo, sa kvalitetno izbalansiranom ishranom, punom vitamina i minerala, među kojima posebno mesto zauzima magnezijum, žena postaje manje iscrpljena i zadovoljnija. Uz fizičku aktivnost depresivne i negativne misli padaju u zaborav i menjamo ih lepim i inspirativnim. Magnezijum poboljšava regeneraciju mišića nakon vežbanja pa ga je potrebno unositi i prilikom vraćanja u formu kako biste olakšali sebi svakodnevne napore. Zato je moj izbor redovno unošenje magnezijuma u hidrogenokarbonatnom obliku iz mineralne vode. Upravo takav oblik magnezijuma može se naći u našoj Mg Mivela vodi, a samo 1L dnevno ove vode zadovoljene dnevne potrebe organizma za ovim mineralom.

Važnost magnezijuma je višestruka u ovom momentu – od mišićne aktivnosti koja nam je potrebna za kretanje, pa sve do rada srca. Posle porođaja svaku dojilju očekuju dani nespavanja, premor i usklađivanje sa ritmom bebe. Suočavanjem sa maminim mlekom i spoljnim uticajima kod beba se javljaju simptomi uznemirenosti i grčeva koji se vrte u krug što dodatno iscrpljuje i majku. Usled toga troše se rezerve magnezijuma kod majke pa se i navedeni simptomi povećavaju. Unošenjem dovoljne količine magnezijuma, ublažavaju se spomenuti simptomi i olakšava period prilagođavanja bebe. Iako je magnezijum zastupljen u mnogim namirnicama iz godine u godinu njegovo prisustvo se smanjuje usled agresivnog i nekvalitetnog obrađivanje zemljišta.

Autor: Tamara Ratković, prof.kineziologije sporta, licencirani pilates edukator

Save

Komentara
Loading...