Prelepe fotografije porodjaja iz ugla jedne mame

0

Pogledajte kako izgleda kada se porađa mama fotografkinja i sama zabeleži sve detalje svog porođaja

Fotografkinja iz Kalifornije Lisa Robinson Vard, koja inače fotografiše venčanja i portrete, postavila je sebi poseban zadatak kada je prošle godine saznala da je trudna – odlučila je da sama fotografiše svoj porođaj. Sama trudnoća je kako kaže bila iznenađenje, ali pozitivno.  piše . bebac.com

Ona i muž imaju devetogodišnjeg sina i godinama su pokušavali da dobiju drugo dete, ali nisu uspevali i Lisa je imala čak dva spontana pobačaja. Oni su zapravo odlučili da odustanu od druge bebe kada je fotografkinja zatrudnela sa ćerkom Anorom koja sada ima šest meseci. Mislila je da će joj fotografisanje porođaja pomoći da ostane smirena i fokusirana, ali i da skrene misli s bola. „Nisam znala da li ću biti u stanju da fotografišem ili ne, ali bila sam odlučna da istrajem iako nisam bila sigurna da ću uspeti.“

Uspela je, a fotografije koje je napravila pružaju poseban pogled na rođenje deteta. Evo kako sam opisuje svoje neverovatno iskustvo.

1. Imala sam nepravilne kontrakcije nedelju dana i onda je moj vodenjak pukao u 3 ujutro. Pokupila sam stvari i foto aparat i i bili smo na putu za bolnicu. Srećom nismo daleko. Kada smo stigli, tresla sam se sa svakom kontrakcijom i u jednom trenutku sam pomislila kako nema šanse da ću uspeti da držim aparat.

2. Između kontrakcija sam uspevala da napravim fotke okruženja – soba, osoblje, monitori… Ali bilo je zahtevno.

3. Primila sam epidural i ubrzo sam osetila da imam mnogo veću kontrolu. Bila sam tako srećna. Porađala sam se već 14 sati ali uopšte nisam imala taj osećaj. Vreme je zaista proletelo, delom i zbog toga što sam imala odličnu kontrolu bola…

4. … a delom zbog toga što je moj muž bio sjajna podrška.

5. Ranije sam pitala svog doktora da li je problem da fotografišem svoj porođaj i njemu je to bilo super. Ipak, kada je ušao u sobu i video da držim aparat na oku, bio je prilično zaprepašten.

6. Fotografisala sam dok sam gurala! Dok me je hvatao napon, čvršće sa uzimala aparat i fotkala dok sam prolazila napone. U tom trenutku nisam znala da li išta hvatam, da li je bilo šta u fokusu, ali to mi je pooglo da se fokusiram.

7. Deo mene je bio zabrinut da li će to što fotkam učiniti da ne budem zaista u tome. Ali bila sam i te kako prisutna kada je izlazila.

8. Kada pogledam ove fotke, mogu tačno da se setim kako sam se osećala. Mogu ponovo da proživim trenutak u kom se rodila moja ćerka.

9. Bila sam oduševljena facom mog muža u trenutku kada je po prvi put vodeo našu ćerkicu. Plakao je. Bio je neopisivo srećan.

10. Znam da sam srećnica. Imala sam zaista lak porođaj.

11. Naša ćerka je tako opuštena. Blaga je i odmerena. Spava! Ona je jedna srećna beba.

12. Odmah po porođaju smo imale kontakt koža na kožu i odmah sam je i dojila.

13. Ovu fotku je napravila moja majka. Dala sam joj aparat čim se Anora rodila i ona je odmah počela da fotka.

PRELEPO ZAR NE 🙂 PODELITE DALJE :* HVALA

Drugi su uživali i u ovim lepotama

Komentara
Loading...