Gala rođendane ne žele sigurno mališani, sve mi se čini da je to stvar samo hvalisanja i nekog dokazivanja kod nekih roditelja.

0

Na deset običnih dečjih rođendana, dođe jedan svadbarskog tipa koji košta par hiljada evra!!!! DA LI TO DECA ŽELE ?? Čemu to ?? Čemu ih vi učite ? !! 

I dalje smatram da nam, kao društvu, nisu potrebna ni preterivanja ni razbacivanje novcem.

Gala rođendane ne žele sigurno mališani, sve mi se čini da je to stvar samo hvalisanja i nekog dokazivanja kod nekih roditelja.
_____
Čemu to? Čemu rođendani kao svadbe.? Trista đakonija, trista vrsti slatkiša. O dekoracijama da i ne pišem.
_______
Mogla sam da pravim u nekoj fensi zatvorenoj igraonici. Moje dete je reko ne !  Nisam! Vreme je bilo divno, za mesec Oktobar i previše divno. Zašto da ne iskoristimo to?? .

Ovako smo mi proslavili naš 8-mi rođendanko !
____
Dekoracija :Jedan veliki balon u obliku broja8, par malih balona, zastavice, dečiji stoljnjak i moja divna tabla sa slovima gde sam napisala Dobrodošlicu za Mišine goste. Divno sve, veselo i šareno.
____
Hrana.:Slano – grickalice, sendvičići i ćevapčići.
Sokići.
____
Slatko. Popsi ja ih zovem čokoladne lize ☺️, torta koju sam lično ja pravila a ne naručila. I par drugih slatkiša.
_____
Igre: Školica (koja je skoro otišla u zaborav) krede, bagminton, lopta, karte, šabloni za crtanje, pantomima, na slovo na slovo, muzičke stolice..
_____
Deca srećna, nasmejana uživali smo posmatrajući ih.
Gosti oduševljeni našim trudom. Siti i srećni.???
Skaču, vrište, pevaju, crtaju. Ulepšali su Miši svaki sekund njegovog divnog dana ?
____
Da li mislite da bi moj Miša bio srećniji da je imao neki gala rođendan?. Ne!!!
Eto vaša urednica je pripremila detetu skromno i sve ovo od srca ?. Hteli smo mi klovna i mađioničara. Ali ide zima mom detetu trebaju čizme, jakna tople pantalone. Razumete šta želim da napišem.
Ne želim gala rođendane da se tu vama hvalim i da se vi divite.
Ja sam srećna onom rečenicom mog Miše „Hvala ti za sve mama napravila si mi najlepšu tortu na svetu ? ? ? ?
To je bio moj cilj da moje dete bude srećno i njegovi drugari.
Oni nisu gledali da li Miša ima jednu ili 5 torti. Da li ima 1 ili 1000 balona u dvorištu, jer oni vole Mišu baš takav kakav jeste. A neka od ove dece i tekako imaju imućne roditelje. Ali roditelji su ih lepo vaspitali zato oni i jesu Mišini najbolji drugari, neki još i iz vrtića. Mali krug društva ali najbolji.
Ko zna i ume, i sa malo novca može da priredi detetu najbolji rođendan na svetu.???????

- Oglasi -

A znate šta je za mene gala rođendan bio. Onaj dan u zabranu nas četvoro, jedan rolar i na njemu svećica. I što je tata tu jer prošle nije bio. Ja sam pokušala prošle godine na sve načine da ga oraspiložim taj dan da mu pravim u igraonici da zove drugare ali on nije želeo. Ništa ne želim jer tata nije tu to su bile njegove reči….. Na kraju sam mu kupila torticu i nas troje smo odvali svećicu na torti. Mišo šta si poželeo. Poželeo sam da tata sledeće godine bude tu za moj rođendan. I Miši se ispunila želja. ? To su prave vrednosti. A novac, novac dođe i prođe.

Pogledajte samo jednu epizodu srca od kuća ili radna akcija sa Tamarom. Koliko su ta deca srećna a nemaju ništa. Citiram sad jednog oca i dete. Mišin drug iz škole. Ove patike što ste mi kupili su sranje , da tim rečima idemo odmah da kupimo druge. Pritom te patike koštaju cela nečija plata. Isto pre neki dan čujem razgovor dva druga. „Moj tata više zarađuje od tvog on mi kupi sve što poželim. A on jadan kaže „pa neka meni je dovoljno ono što imam. I šta reći?? Dajte im vi sve niko vama ne brani ali ih naučite da poštuju one koji nemaju jer oni su mnogo veći ljudi. Dobar čovek se ne meri novcem. Jer dobar čovek će i poslednje parče hleba podeliti s tobom. Hvala majci i ocu što su od mene stvorili čoveka i dali mi onu najveću i najlepšu osobinu. Mnoge novac udari u glavu. Opet pišem samo istinu a istina boli. Oprostite.

Slavite vi gala rođendane vaše dece , ali ih isto tako i naučite vašu decu da nismo svi isti da neko ima manje a neko više i da ne mogu svi da priušte svojoj deci sve . Zapamtite danas imate sutra ne život zna sve da preokrene . I nije manji onaj čovek koji nema .! Jedino što je važno da im date ljubav !!

Sva prava na priču zadržava devet meseci portal . Svako kopiranje je strogo zabranjeno bez dozvole autora teksta ! 

Foto foto .Sonja Milekić
Autor/Izvor Autor. Sonja Milekić

- Advertisement -

Komentara
Loading...