Gest koji je dirnuo svet: Devojčica iz Nemačke poklonila slatkiš vršnjakinji iz Sirije

Predivna scena zabeležena je juče u jednom nemačkom gradu kada je mala devojčica bez dvoumljenja dala svoj slatkiš svojoj vršnjakinji koja je zajedno sa roditeljima prebegla iz Sirije.piše

24 sata

 gest_koji_je_dirnuo_svet_devojcica_dala_slatkis_vrsnjakinji_iz_sirije

Za Nemce važi da su hladni, distancirani, misle samo na sebe i na svoju korist i neće tek tako da pomognu strancima. Pa ipak, kada je došlo do velike izbegličke krize, oni su pokazali da imaju i drugo lice. Lice koje je svim izbeglicama koje ovih dana pristižu u Nemačku izmamilo osmeh i osećaj zahvalnosti.

Upravo takvoj jednoj sceni prisustvovala je novinarka Kasandra Vinograd, koja prati pristizanje migranata u Austriji i Nemačkoj. Ona je snimila malu plavokosu devojčicu kako pruža komad hrane vršnjakinji koja je upravo pristigla sa izbeglicama iz Sirije.

Naravno, reč je o malom slatkišu od kog se mala migrantkinja sigurno neće najesti, ali je gest toliko lep da je dirnuo hiljade ljudi širom Evrope i podseto da smo, na kraju krajeva, svi ipak samo ljudi.

Nažalost, izgleda da Mađari još uvek nisu uvideli ono što je ovo dete od svega par godina shvatilo, pa se teror nad migrantima u toj zemlji dalje nastavlja. Juče je jedna mađarska snimateljka napravila skandal, o kom danas bruji Evropa, kada je namerno saplitala izbeglice nadomak prihvatnog centra Reske, među kojima je bio i jedan otac sa detetom.

Prelepo deca nas svakim danom podsećaju da smo zaboravili šta znači ljubav, humanost , pružiti nekome ruku a ne stalno podmećati nogu 🙁

PODELITE DALJE OVO NEKA VIDI CEO SVET

Komentara
Loading...