Ginekolog OTKRIVA koji su drugi pokazatelji da ste u DRUGOM STANJU!

Jutarnja mučnina i gubitak menstruacije su klasični simptomi trudnoće

0

Ginekolog OTKRIVA :Međutim, postoje i drugi znaci da ste trudni. Tim povodom razgovarali smo sa ginekologom koji nam je objasnio kako je moguće da žene ne znaju da su ostale trudne.

Postoje situacije gde majke nisu znale da su ostale u drugom stanju.

Tako je, na primer, nedavno otkriven slučaj u Australiji, gde je žena došla u bolnicu sa bolovima u stomaku, ali je nakon ultrazvuka, konstatovano da je trudna i da joj je vreme za porođaj.

 

Zašto neke majke ne znaju da su trudne? Koliko je česta ta pojava i kako životne navike mogu uticati na bebu, samo su neka od pitanja koja možemo da pronađemo na forumima koja se bave temom trudnoće.

Kako bismo saznali odgovore na ova i slična pitanja, razgovarali smo sa doktorkom ginekologije, R.U.

– Ovo nije svakodnevna pojava. Moja majka je rodila mog brata, a za vreme je imala ciklus.

Ciklus je bio nešto malo smanjen, ali ga je imala i nije joj palo na pamet do momenta kada je osetila pokrete bebe i kada su je iz okoline pitali što se tako ugojila.

Kada je otišla na pregled, ispostavilo se da je trudna i rodila je mog brata zdravog i pravog.

To je bilo vreme kada žene nisu pušile niti pile, već su se bavile kućom i decom –  rekla je ona.

- Oglasi -

U današnje vreme kada postoji ultrazvuk i kada postoje sve metode da se utvrdi trudnoća, ako žena posumnja, a ne mora prioritetno da bude razlog izostanak menstruacije, nego može da bude gojaznost, nervoza ili da ima učestalih mokrenja, to su prvi signali trudnoće, i definitivno treba da se obrati lekaru.

Doktorka ističe da se najčešće dešava da prvih dva do tri meseca budu prisutne menstruacije ili oskudne menstracije i da posle toga izostanu.

To je definitivno pokazatelj trudnoće.

Što se tiče životnih navika buduće majke, doktorka je imala zanimljiv odgovor:

– Ako žena popije čašicu – dve alkohola, alkohol ide u želudac, iz želuca u jetru, 90 posto tog alkohola se razloži i nema toliki uticaj na plod, a kada je u pitanju pušenje, svaki udah nikotina ide u pluća i iz pluća direktno u fetalnu cirkulaciju i direktno utiče na bebu- objašnjava ginekolog.

Što se statistike tiče, ovakva situacija u Srbiji ne prelazi 5-6 odsto svih novootkrivenih trudnoća. 90 odsto žena kada oseti neku promenu u organizmu odlazi kod lekara da proveri šta se dešava.

Da li vam je stomak svakim danom kako vaša trudnoća odmiče sve tvrđi i tvrđi?ZAŠTO ?!

 

 

Foto Pexels
Autor/Izvor Informer.rs

- Advertisement -

Komentara
Loading...