BOLAN GUBITAK TRUDNOĆE

0

Želela bih da podelim svoju priču sa svima vama

Bila sam 23 tjedan trudnoće i išla na redovni pregled gdje je sve bilo u redu osim da sam otvorena 1 cm i da trebam odmarat i pit brusnicu. Nakon samo 5 dana osjetim grčenje bolove u stomaku a mlada neiskusna prvo dijete ,slušam babe kažu sirim se. Cijeli dan izdržim da bi naveče išla u wc i primijetila sivi balon kako mi viri jer sam se stisla zbog velike nužde. Sva izvan sebe vratim prstima i otrčim do muža i kažem mu. On isto skoči. Kaže odi provjeri opet. Ja odem ono svježa krv i ja krenem plakat. I šta ćemo zovi hitnu oni kažu da dođemo.

14348659_659093864247048_1008883067_n

Odmah smo otišli. Tamo me pregledaju i pošalju na ginekologiju gdje je samo jedna bila dežurna jer je bio Božić. Ona me je pregledala tako grubo da me je sve počelo bolit i rekla da je s bebom sve u redu ali moram ostat i izderala se na nas šta smo čekali ajde nek muž ide kući odma. Smjestili su me u sobu i s jedne strane je bila ona a s druge strane sestra koja mi je već dala infuziju i neki lijek. Počeli su sve jači bolovi a ja i dalje ne znam šta se događa. Kaže doktorica sestri pazi tu da ne krene. Ja između bolova pitam šta da krene ne znam šta se događa. I sve je više bolilo,nisam ni bila svjesna da su to trudovi koje sam mislila da neću izdržat vrištala sam plakala opet mi je sestra dala nešto poput neki lijek. U svemu tome puna straha bolova ja nisam bila svjesna šta se zapravo događa.

Kad sam ostala bez snage i valjda je i lijek počeo djelovat zapala sam. Ujutro me je probudila vizita rekli su dobro je sve dok sam ja i dalje krvarila a bolova više nisam imala,bebu sam osjećala. Dan je prolazio, oko 17 sati je opet došla vizita i vidjeli su da ja krvavim i rekla sam da mi je tako cijeli dan i da su rekli da je u redu. Jedan je od ginekologa rekao da me hitno odvezu u porodilište. Ja u šoku počinjem shvaćati da će moja bebica van znala sam da ostajem bez nje. Dok su me vezivali plakala sam molila ih da mi bebu ne diraju. Drsko su se izderali na mene i rekli na to sam ranije trebala mislit. I osjetila sam toplinu,probušili su mi vodenjak. I vikali su na mene da stisćem dok me je jedan na trbuhu stisno. I dalje sam plakala bez snage. Rekli su evo tvoje curice. 600 grama,31cm. Hitno nosi je. Samo sam govorila nee moje djete i plakali nisam bila svjesna stvarnosti.

Posteljicu nisam mogla izbaciti rekli su da me vode uspavati dali papir da potpišem da će mi strugat posteljicu. Iduće čega se sjećam da me sestra budi i ne da mi zaspat. Držali su me možda nekih dva sata na stolu smrzla sam se tek kasnije me odveli u sobu gdje su bile rodilje. Tek mi je onda sve došlo pred očima. Isplakala sam se. Sestra mi je donijela papuče i mobitel iz prethodne sobe i pomogla iz do toaleta. Već je bilo nekih 23 sata. Sve su već spavale. Gušila sam se u suzama i ljuljala prazan krevetić pored sebe. Niko mi ništa nije govorio o mojoj bebici. Ujutro je došla vizita promjenila mi je i dala još nesto u infuziji i rekli da me vraćaju na ginekologiji. Bila sam iscrpljena. Opet sam bila zaspala. Budim se muž pored mene. Zagrlimo se i plačemo ko mala djeca. Zašto? Ostalo je pitanje.

Nakon par sata dolazi ginekolog i kaže da beba nije izdržala,umrla je nakon pola sata. I dali želimo nalaz sa patologije. Naravno da želimo. Želimo znat zbog čega. Sjela je pored nas i rekla da se to događa 1 ženi u 10000. Eto. Zašto ja? Trebalo je puno vremena da psihički prihvatimo to. Bilo je puno boli,patnje,suza.

ALI BOG NAS JE NAGRADIO 

Ali opet nas je bog nakon dvije godine nagradio sa sinom. Evo ga još par tjedana će godinu dana.line9

- Oglasi -

A poruka: drage mame čuvajte se tokom trudnoće i informirajte se što više. I samo bez stresa koliko god možete. I kako god bilo ne gubite.

UF TEŠKA PRIČA BAŠ !! U TRUDNOĆI SE TREBA ČUVATI , ZDRAVO HRANITI , SPAVATI NA VREME , ZABORAVITI SVE NE ZDRAVE NAVIKE . IĆI NA REDOVNE KONTROLE , PROVERITI ŠTINU ŽLEZDU , PRITISAK , SVE TO MOŽE DA DOVEDE DO GUBITKA BEBE . ČUVAJ TE SE TRUDNOĆA JE DRAGOCENA !!

autor priče : anonimna mama

izvor.devetmeseci.net

SVA PRAVA NA PRIČU ZADRŽAVA DEVET MESECI I NEMA PRAVA DA SE NADJE NA DRUGIM PORTALIMA

PROČITAJTE I OVU PRIČI

Save

Save

- Advertisement -

Komentara
Loading...