HIPNOZOM DO BEZBOLNOG POROĐAJA? Da, moguće je! (VIDEO)

0

Australijanac Mark Stivens rekao je da ima rešenje za porođajne muke, a jedna majka, Eva, tvrdi da joj je pomogao i smanjio njene porođajne bolove za 80 odsto. U čemu je trik?

Rešenje je hipnoza. Mark Stivens i mama Eva govorili su o prednosti ove metode.

– Hipnoza vas oslobađa straha koji imate od porođaja i priprema vas, posebno mentalno, za dolazak bebe – rekla je Eva, dodavši da joj je ova tehnika pomogla i sa kontrakcijama, a posebno sa stanjem svesti, od koga mnogo toga zavisi.

Mark kaže da treba da zaboravimo na sve klasične predstave o hipnozi, o uspavljivanju i buđenju na puckanje prstom. To pre svega podrazumeva vid meditacije, koji ženi pomaže da pravilno diše, da se koncentriše i smiri.

Ovaj hipnotičar objasnio je da, kada se dogode kontrakcije, žene treba da dišu duboko i kada su u ovoj fazi njihovo telo oslobađa serotonin i endorfine, a smanjuje kortizol i adrenalin.

Mark je pored stručnog nadzora lekara naglasio i ulogu tehnika vizualizacije u toku porođaja. On smatra da majke u tim trenucima treba da misle o nekim lepim prizorima, srećnim mestima. Misli da svaka majka može imati koristi od toga da nauči tehnike disanja i meditacije.

izvor.SD

Komentara
Loading...