Hoću da skrenem pažnju mama sa malim bebama kao što je moja što se tiče virusa šaka i stopala!

0

Pa ovako ovo obično ne radim ?, hoću da skrenem pažnju mama sa malim bebama kao što je moja što se tiće virusa šaka i stopala!

foto. privatna arhiva naše čitateljke 

 

Započinje svoju priču naša čitateljka

Naime moja beba ima 5,5 meseci, i pre dva dana smo se vratili iz bolnice zbog ovog virusa. Da da iz bolnice! Naime inkubacija traje 3 dana i ispoljava se vrlo podmuklo, prvo beba odbija tečnosti pa onda mrljavi hranu i 3 dan dobija temperaturu 39.

I onda kreće borba sa vremenom, jer vam lekari ne veruju da beba baš ništa ne jede i ne pije.

Za nas 48 sati pakla je otkucavalo. Usta puna afti grlo crveno i upaljeno dete gori pod temperaturom a vodu ne želi da okusi!

Posle 48 sati, lekari su doveli moje dete u stanje dehidriranosti i završavamo na institutu na infuziji i antibioticima. Ovaj virus je izazvao zbog velikog broja afti i bakterijsku infekciju, ruke i noge prekrivene ospom.

U bolnici smo bili 3 dana, dok beba nije počela sam da jede i pije. Hoću samo da vam skrenem pažnju da ne prihvatate tako olako da je vaše dete virusno.

Vrlo je opasan virus za male bebe i jako ga teško podnose, on je ima sreće jer je imao oko 9 kg pa i ako je za 2-3 dana igubio 500-600g nije bio neki problem.

Ali odbijanje vode je najveći problem, nije je hteo ni na kasičicu jer se borio sa balama koje su išle sve vreme dokle je grlo bilo pod upalom.Njemu su izbile afta na aftu grozno je izgledalo grlo, kao žive rane da je imao. Mi nismo imali sreće da nam lekari poveruju kada smo dosli samo tri dana ranije, zbog odbijanja hrane.

- Oglasi -

Rekli su mi da izmišljam i preterujem, da su to zubi i da će proći, do stanja gde bijem bitku sa vremenom, da li će mi dete umreti od gladi i žedji.

Temperaturu smo obarali taj prvi dan ceooo dann i šta pomagalo nije nikakvi paracetamoli i brufeni, samo su izazvali povraćanje. Najbolje za obaranje temperature su eferalgan čepići za bebe od 80 i 150mg, odmah obaraju temperaturu i ona se više ne vraća.

Inače su nam rekli da nurofen (ibuprofen) za bebe a i za odrasle izazivaju krvarenje želudca. Tako da to nismo ni davali.

Eto to je sve. Samo sam htela da vam skrenem pažnju, da znate koliko je virus težak i opasan za male bebe, a beba nije ni došla u kontakt sa bilo kakvim detetom, niti je ko bio bolestan oko nas.

Pozdrav i čuvajte svoje andjele ?!

Na ovoj slici poslednjoj, je bio kod lekara tri dana pred temperaturu, očigledno bolestan, rekli su nam da je dete zdravo. Toliko o našim lekarima.

autor.anonimna mama

izvor.devetmeseci.net

Sva prava na priču zadržava naš portal devet meseci ! Svako kopiranje i zloupotreba kažnjeno je zakonom ! Poštujte autora .

Primetili smo na nekim blogovima krađe naših priča , zamolićemo ih da izbrišu ili ćemo pokrenuti tužbu . Takođe molimo mame gde vide naše priče da nas obaveste . Niko nema dozvolu na priče samo devetmeseci!!

- Advertisement -

Komentara
Loading...