Hvala mom suprugu što je bio na porodjaju i olakšao mi svaku bol

0

Ćao drage mamice i buduće mamice željela bih sa vam podijeliti porodajno iskustvo kod kojeg je prisustvovao moj suprug..

13285746_1202092123142540_1333889731_n

foto.privatna arhiva mame Valentine

Bila sam trudna 5mj kada sam počela dobivat kontakcije i otvaraje ali zbog bubrežnog kamenca koji se javio bila sam u bolnici 2 tjedna dok se to nije smirilo.Zatim morala na pregled u trudničku u toj bolnici da vide kako je beba ali hvala bogu sve je bilo u redu dok me doktorica nije grubo pregledala….e tu su počele moje agonije i borba za moj i bebin život jel sam prokrvarila jako da su jedva zaustavili krvaranje a doktorica koja me pregledala ozljedila je posteljicu .

Tako sam do kraja trudnoće opet bila u bolnici dobivala tokolizu i tablete za jačanje bebinih pluća hvala bogu izdžali smo to jel je moj suprug cijelo vrijeme bio uz nas i tješio nas ….

Došao je i taj dan bila sam vesela napokon ću vidjet svog sina zovem supruga i čekamo da krenemo s porodom stavili me u boks ali ništa” kažu još malo ja sve umornija .Tako prošla tri dana petak,subota i nedjelja ja sva iznemogla gladna i žedna oka nisam sklopila jel me trudovi šibaju 130 ja se otvorila 2_prsta a malome srce slabi ja ludim i molim ih preduzmite nešto ja više ne mogu neću imati snage za izgon.

Dodje dr i  kaže “ja tebe ne mislim poradjat idem na kavu….meni puko film i zovem supruga sva u suzama u strahu za svoje djete govorim mu da me ne žele poradjat!! Dolazi on i vozi me u drugu bolnicu bojimo se oboje jel ja slabo osjećam bebicu da se vrti kontrakcija  više nemam … Zaprimaju me i daju mi normabel i govore da se moram smiriti i da sutra u 12h idem na porodjaj.

Ja sva sretna zovem muža i kažem mu to neka ide kući i neka se odmori i da dodje sutra jel je želio biti na porodjaju… Došlo je vrijeme dolazi sestra ja sva sretna napokon ću upoznati svog sina srce mi tuklo ko ludo od uzbudenja istuširam se i obavim pripremu ulazim u salu i kažem “suprug bi želio bit na porodjaju dolazi on nasmije se prima me za ruku i govori bit će sve u redu još malo i upoznat ćemo našeg sina .

Priključili su drip jel nisam imala trudova i polako jačaju trudovi i ja se počela otvarati kako dolazi koji trud suprug me primi za ruku i kaže još malo ljube izdrži budi jaka.

I tako  sedam sati dolazi doktorica i pregleda me kaže otvoreni ste osam prsta ali ne možemo više čekat i tako rezu još jedan trud i mižev stisak i evo naše bebe .Ali beba ne plače ja vičem šta mu je zašto ne plače. Kaže suprug smiri se bit će dobro i čujem bebin plač, tada su i meni krenule suze jel sam znala da je sve u redu s njim … Suprug mi govori da je mali imao pupčanu oko vrata i oko ruke te da su ga morali reanimirati ali da je sve u radu sad ..

Želim vam samo poručiti ovo : „Velika je podrška kada je suprug uz vas cjelo vrijeme je bio uz mene i bio mi podrš,ka gazom mi je vlažio usne da ne dehidriram i držao me pod svjesti cijelo vrijeme jel sam bila premorena ne ispavana hvala mu puno.

Naš sin se rodio sa 2999 kg i 47dug sad ima godinu i tri meseca .Pravi mali frajer i čeka dva bračeka blizanca a suprug opet želi biti na porodjaju.line9

Hvala mami Valentini na priči :* Inače mama Valentina je sad na održavanju trudnoće i nosi blizance . Držimo joj palce da izdrži jer sad joj je najkritičnije i sad su u velikoj opasnosti. Čujem se svaki dan sa njom i ja jedva čekam da se porodi i da sve prodje dobro . Šta reći žena majka lavica !! Sve pohvale takodje i za njenog supruga što je uz nju uvek .

SVA PRAVA NA PRIČU ZADRŽAVA DEVET MESECI I NEMA PRAVA DA SE NADJE NA DRUGIM PORTALIMA !!

izvor.devetmeseci.net

Drugi su čitali i ove priče

Komentara
Loading...