I dan danas bih mogla dojiti bebu samo da me nisu izludjivale priče svakojakih žena

Moja priča započinje ovako: „porodila sam se zbog nedostatka plodne vode carskim rezom navečer oko 23h.

FOTO

- Oglasi -

Ujutro su mi donijeli bebu da je nahranim, kolostrum se počeo javljati već početkom 6 mjeseca trudnoće .Bila sam sretna jer sam naravno mislila da ću moći dojiti jedno duže vrijeme svoju djevojčicu.

Uz ove biljke ne brinite za mleko !!

Već nakon prvog podoja mlijeko je nadolazilo u velikim količinama, grudi su bile na sam dodir jako bolne, svaki put kad trebam bebu da podojim suze idu od bola, ali sve sam to sa strpljenjem čekala da prodje tako da mogu dojiti- davati svom dijetetu najbolju moguću hranu

Medjutim nakon dolazka kuć iz bolnice slijede svakojakvi savjeti „žena koje imaju djecu“ kako beba svaki put kad zaplače kako je gladna, kako joj falu mlijeka, a u mene grudi samo ne puknu koliko mi mlijeko nadolazi, govore kako trebam ispumpavati mlijeko u flašicu i davati bebi tako da znam jel se najela i koliko je pojela.

Izludile me te priče, nisam znala šta da radim, naravno ako išta kažeš glup si jer nemaš pojma prvo dijete a one znaju sve. Počela sam mlijeko davati iz flašice, beba kad je počela jesti iz flašice mlijeka je bilo sve manje jer nije sisala. Tako na kraju da sam ja morala preći na adaptirano mlijeko, posavjetovala sam se pedijatrom i on mi je preporučio koje da dajem.

Priča posvećena svim ženama koje ne doje: Nije mama samo mleko!

I danas dan bih mogla dojiti bebu samo da me nisu izludjivale priče svakojakih žena. Drugo dijete kad budem rodila ne slušam više nikog nego samo sebe i pedijatra. Najgore od toga kad te pitaju: pa zašto ne dojis? -eto zašto.

PORUKA ZA MAME ! 

Stoga bih preporučila mlade mame i buduće mame da ne slušaju ničije priče nego samo sebe-svoje majčinsko srce i pedijatra.

Pripremila . (Urednica sajta Sonja Milekić)

autor priče . mama Samra.

izvor. devetmeseci.net

SVA PRAVA NA PRIČU ZADRŽAVA DEVET MESECI ! SVAKO KOPIRANJE STROGO JE ZABRANJENO , POŠTUJTE AUTORA !! 

DOJENJE : Mama pokazala kako izgleda upala dojke uz važnu poruku

Komentara
Loading...