Igre pred spavanje koje će pomoći vašem detetu da lakše zaspe

0

Navesti dete da se smiri i legne u krevet može biti pravi izazov. Većina mališana je uprkos verovatnoćama u večernjim satima puna energije i ne želi da prestane sa aktivnostima kojima se trenutno bavi, radi odlaska na spavanje. Iz ovog razloga upravo igra je ono što vam je potrebno kako biste dete naveli da lakše zaspe.

U našoj galeriji vam donosimo predloge nekih zanimljivih igara za decu različitog uzrasta. Što se češće budete igrali sa vašim mališanima koristeći to kao deo njihove rutine za spavanje, to će se oni više radovati odlasku u krevet. Pravo je pitanje – koju igru prvu isprobati?

IGRA SENKI

Jednostavna i vrlo zabavna aktivnost, za koju vam čak i nisu potrebne prave igračke i rekviziti jeste igra senki. Dovoljno je da imate ispred sebe jedan zid i nešto što će poslužiti kao izvor svetlosti. Od vaših i detetovih ruku možete da stvorite na desetine različitih figura. Ako je reč o detetu ispod dve godine, njemu će možda biti zanimljivije da gleda kako vi izvodite lutkarsku predstavu.

USPAVLJIVANJE IGRAČAKA

- Oglasi -

Još jedna igra koja će se vašem mališanu sigurno svideti je uspavljivanje njegovih igračaka. Budući da deca svoje igračke doživljavaju kao živa bića, neće vam biti teško da ih nagovorite da vam pomognu da ih uspavate pre nego što i sama legnu u krevet. Poželjno je da to budu neke plišane igračke koje ušuškane mogu da legnu sa detetom u krevet, ali u obzir dolaze i sve druge naravno dokle god je dete vezano za njih.

GLEDANJE ZVEZDA

Kada je vedro nebo, jedna zanimljiva aktivnost pred odlazak na spavanje može da bude posmatranje zvezda i prepoznavanje sazvežđa. Ako iz detetove sobe nemate dobar pogled, možete sesti s njim na terasu ili staviti ćebe na travu u dvorištu i zajedno gledati u nebo. U biblioteci možete pronađi knjige o galaksijama i zvezdama prilagođene dečijem uzrastu i uz pomoć mini-teleskopa pokušati da pronađete što više sazvežđa.

LOV NA BLAGO

Deca svih uzrasta obožavaju igru „lov na blago“. Iako niste u prirodi već u sobi svog mališana, sigurno vam ona daje mnoštvo mogućnosti da negde sakrijete njegovu omiljenu igračku. Da, upravo onu sa kojom obožava da spava. Pretvorite svako veče u novu avanturu, stavljajući pred dete zadatak da pronađe uz pomoć vaših smernica sakrivenu igračku.

Autor/Izvor zenskimagazin

- Advertisement -

Komentara
Loading...