Ime moraju da daju i mama i tata

0

Od pre nekoliko meseci, prilikom upisivanja bebe u knjigu rođenih, moraju biti prisutna oba roditelja.

ime -moraju-dati-i-mama-i-tatanb22

Kako bi se prijavilo novorođenče u prestonici, kod matičara odskoro moraju doći oba roditelja. Do pre nekoliko meseci, upis bebe mogao je da odradi samo otac uz odgovarajuća dokumenta. Međutim, ta praksa je u opštinama Zvezdara, Savski venac i Zemun promenjena.

Najkasnije mesec dana nakon dobijanja prinove, roditelji koji su u braku zajedno moraju otići u matičnu službu jedne od tri beogradske opštine koje vrše upis novorođenčeta.

„Mada je oduvek važilo pravilo da dete moraju da prijave i majka i otac, naravno, ukoliko su u bračnoj zajednici, matičari su izlazili u susret roditeljima i dozvoljavali da bebu prijavi otac, bez prisustva majke“, kažu za „Novosti“ u opštini Zvedara.

Međutim, od pre nekoliko meseci, zbog problema koji su se dešavali prilikom upisa beba u knjigu rođenih, neophodan je pristanak oba roditelja. U opštini Savski venac objašnjavaju da su praksu morali da promene zbog incidenata koji su se neretko dešavali.

„Događalo se da otac dođe i prijavi ime deteta, a da se nakon nekog vremena u matičnoj službi pojavi majka sa željom da promeni ime bebe“, ispričala je Milica Novaković, šef Matične službe u opštini Savski venac.

Bilo je situacija u kojima su razmirice oko imena deteta dovodile i do razvoda!a2

izvor:mondo

Komentara
Loading...
where can i buy ivermectin over the counter buy ivermectin online