Imena za decu latinskog porekla sa snažnim značenjem!

0

Biranje imena za decu je veliki izazov i odgovornost za roditelja. Potrebno je da se svidi i majci i ocu, ali i da dete kasnije bude zadovoljno svojim imenom.

U jeku modernih imena, nekad je potrebno vratiti se korenima. Mi vam u nastavku donosimo deset imena koja nose koren iz latinskog jezika, a imaju duboko značenje.

Adriana

Ćim izgovorite ovo prelepo ime i shvatićete kako lepo zvuči. Ženska varijanta latinskog imena Adrian što znači onaj koji dolazi iz mesta Adrije. Ako volite slatke nadimke, iz ovog imena ćete ih sigurno izvući.

Valerija

Poreklo ovog imena dolazi od latinske reči „valerianus“, a označava jaku, snažnu, zdravu ženu.

Vera

Iako ime zvuči slavensko, dolazi od latinske reči „veritas“ što znači „istina“. Lepo ime za vašu devojčicu.

Lara

- Oglasi -

Dolazi od latinskih reči „lar, laris“, a to je bio naziv za rimske kućne bogove koji su bili zaštitnici kuće. Zato se može reći da ovo ime ima značenje „zaštitnica“.

Olivia

Ovo ime je nastalo od latinske reči „olivarius, oliverus“ što znači „maslina“. Simbol je nade, te se može reći da ime znači „ona koja nosi nadu“.

Klaudija

Dolazi od reči „claudius“ što je bilo često ime mnogih rimskih porodica, ali i od reči „claudus“ što znači hroma, šepava, nepotpuna.

Stela

Potiče od reči „stella“ što znači „zvezda“. Lepo ime za vašu malu zvezdu.

Emilio

Nova verzija starog latinskog imena Aemilianus, a dolazi od latinske reči „suparnik“ što imenu daje određenu muževnost. Reć je o imenu koje je veoma popularno u Italiji i Španiji.

Foto pixabay

- Advertisement -

Komentara
Loading...