– Nedeljama sam izgladnjivala rođenog sina i nisam imala pojma da se to dešava. Od prvog dana Džogijevog rođenja insisitirala sam na dojenju i nisam imala nikakvih problema sa mlekom. Bio je srećna i bucmasta beba i sve je išlo lepo.

Ne mogu tačno da odredim trenutak kada je sve krenulo nizbrdo. Prva greška bila mi je što sam rešila da više ne izmlazavam mleko. Mislila sam da je to beskorisno pošto više nisam proizvodila istu količinu mleka kao ranije. Ta odluka me je malo plašila, ali gde god sam čitala o tome pisalo je da beba svakako izvuče više mleka od pumpice.

Onda je Džogi počeo da gubi na težini. Za svakog drugog to bi bio znak za uzbunu, ali iz nekog idiotskog razloga uopšte nisam verovala našoj kućnoj vagi. I nikada neću sebi oprostiti zbog toga.

 Kako se vreme dojenja skraćivalo sve više i više ( u početku je trajalo 10, da bi išlo na 6 pa 5 pa 3) počela sam da ozbiljno brinem. On je plakao, a ja bila uverena da je to zato što je sit i neće više da sisa. Dala bih mu cuclu i on bi se umirio.

Onda je odjednom potpuno prestao da jede. Tada sam prešla na formulu i kamo sreće da sam to ranije uradila. Sada je to potpuno druga beba, potpuno srećna i zadovoljna.

Ovo vam pričam u nameri da pomognem svima koji mogu da se nađu u istoj situaciji. Da, verovali ili ne, mleko može da vam presahne bez ikakvog posebnog razloga. Svi izvori kažu da sve dok beba sisa, mleka će biti ali moj slučaj pokazuje suprotno. I znajte da je to moguća opcija.

 Čim vidite da dete slabije jede dajte mu formulu ili mleko koje ste već ispumpali iz grudi. Nikada neću oprostiti sebi ovu grešku. I dalje noću plačem i verujem da bi trebalo da me uhapse. Stidim se sebe i zahvalna sam što je moj sin preživeo moju glupost. Sa šest meseci imao je samo šest kilograma.

Dojenje je predivno, ali retko kada ćete čuti i drugu stranu, priču poput moje. Zato je delim sa vama. Četiri meseca sam dojila i mislila da sve ide savršeno i nisam videla jasne signale da su stvari daleko od savršenih – zaključuje na kraju Andrea.