Iscedite nekoliko kapi u čašu vode i pijte svaki dan: Sprečava rak, leči svaku bolest

Brojna istraživanja dokazuju da limun vrlo učinkovito deluje na redukovanje raka usta i grla i navode njegov fantastičan efekat na smanjenje za čak 40 odsto

 Limun je neverovatna riznica zdravlja za svakog čoveka, što je potvrđeno bezbroj puta, stotinama godina unazad.

Ova moćna moćka pomaže u lečenju mnogih bolesti, podiže imunitet, a ima moć čak i da pomogne u lečenju raka, samo je vrlo važan način na koji ga pripremate.

Lečenje raka

Uzmite 1 litru tople vode i u nju iscedite 1 limun svakog dana i popijte tokom dana sve. Vaše telo će početi da uništava ćelije raka  u vama, pa i potencijalne klice ukoliko ga nemate, smatraju naučnici.

Brojna istraživanja dokazuju da limun vrlo učinkovito deluje na redukovanje raka usta i grla i navode njegov fantastičan efekat na smanjenje za čak 40 odsto!

Njegovo delovanje je takvo da deaktivira slobodne radikale i na taj način deluje na sprečavanje drugih teških oboljenja poput raka creva, prostate i raka dojke.

Limun kao lek za sve

Limun znatno podiže imunitet, on je prirodni antibiotik koji štiti od bakterija i virusa. Njegova kiselost odbija štetne bakterije ali, što je zanimljivo, privlači bakterije korisne za naš probavni sistem. Mnoge dijete preporučuju limun jer on daje osećaj sitosti i istovremeno podiže energiju u umornom telu.

Blago deluje na jetru, probavu i krvnu sliku jer snižava holesterol. Inače, kod visokog holesterola preporučuje se kombinacija limuna i belog luka. Limun je odličan lek i protiv žgaravice. Citruse inače nije pametno konzumirati kod žgaravice, ali ako pomešate kašiku limuna i pola čaše vode i to popijete, žgaravica će nestati.

Limun pomaže i kod menstrualnih bolova. Svojim svojstvima, limun odlično deluje na smanjenje kašlja, uklanjanje sluzi, ali i na zdravlje grla. Limunov sirup se preporučuje i za lečenje i ublažavanje simptoma astme.

Takođe, on podstiče izbacivanje urina i stimuliše pravilan rad bubrega. Od svih citrusa, sadrži najveću koncentraciju citrata koji na prirodan način inhibiraju stvaranje kamenja u bubrezima. Limun je i prirodni antiseptik, rashlađuje i ublažava iritacije.

Ukoliko imate akne, iscedite limunov sok i njime lagano očistite lice, to će vam biti najbolji tonik. Umijte se nakon toga toplom vodom i dobićete sjajnu i zdravu kožu. Zbog sastava kiselina, deluje na ćelije kože.

Preporučuje se žvakanje svežeg limuna kao i svakodnevno konzumiranje limunova soka. 
Limunov sok povoljno deluje na uklanjanje zadaha i na uklanjanje naslaga na jeziku. Prirodni je antibiotik, dokazano delotvoran u suzbijanju mnogih infekcija.

Limunov sok deluje i na smanjenje simptoma gingivitisa, stomatitisa, upale grla, krajnika… Limunov sok je prirodno sredstvo pri lečenju reume, artritisa, poliartritisa. Kada se utrlja na teme, limunov sok deluje na smanjenje peruti, ali i protiv opadanja kose.

Napomena: Koricu limuna nemojte koristiti (ni za kolače) ako niste sigurni da limun nije prirodan i neprskan, što je vrlo teško danas pronaći. Organski limun pronađite u prodavnicama organske hrane, a prepoznaćete ga po tome što su nejednake veličine i sa različitim nesavršenostima na kori i u njegovom obliku.

izvor.dnevno.hr

ODLIČNO PODELITE OVO SA VAŠIM PRIJATELJIMA NIKADA NE ZNATE KOME MOŽE DA POMOGNE :* HVALA

Komentara
Loading...