Iskustvo žene koja je postala mama u 50. godini: Biti stariji roditelj ima dosta pozitivnih strana

Kada je na svoj 50. rođendan saznala da je trudna, Antea je bila prestrašena i kaže da je neprestano plakala. Odlučila je da rodi, a evo šta sada kaže o tom iskustvu.

Kada je na svoj 50. rođendan saznala da je trudna, Antea Nikolas je postala najstarija žena u Australiji koja je zatrudnela prirodnim putem. Ona nije očekivala ovakve vesti jer su joj lekari prethodno rekli da, zbog njenih godina i malog broja spermatozoida njenog partnera, šanse da zatrudni su jedan prema sedam miliona.

Ja sam njih rodila, ne oni mene!!

Ipak, ta šansa od jedan prema sedam miliona je ovog puta pobedila, a Antea je to saznala kada se za svoj 50. rođendan spremala za krstarenje sa suprugom Pitom (59).

Ona sada ima 55 godina, ali kaže da se tada najviše plašila da će umreti usled komplikacija u trudnoći i da će njeno dete ostati samo.

Prebrodila sam i to nekako:Moj život se promenio sa mojih 28 godina ostala sam bez materice

“Moj najveći strah je bio da li će dete biti zdravo i da li ću poživeti dovoljno da se moje dete oseća sigurnim i bezbednim”, rekla je Antea.

Lekari su joj tada savetovali da prekine trudnoću, ali je suprug ubedio da to ipak ne uradi.

“Savetovali su mi da prekinem trudnoću. Morala sam ozbiljno da razmotrim taj predlog, ali je Pit bio uporan i na kraju sam popustila”.

Iako se tada plašila što će u tim godinama roditi dete, Antea kaže da je srećna što u svom životu ima predivnog, zdravog dečaka.

Neobična metoda začeća: Rodila blizance posle 6 neuspešnih trudnoća

I glumica Meri Kostas ostala je u drugom stanju u 49. godini, vantelesnom oplodnjom. Kaže da nije zamišljala da u tim godinama rodi dete, ali je posle toliko godina pokušavanja odlučila da pokuša vantelesnom oplodnjom.

Ona kaže da nije lako biti stariji roditelj, ali da to ima i dobrih strana – na primer, ima više vremena da bude sa svojim sinom.

“Biti stariji roditelj ima dosta pozitivnih strana. Ne bih to izabrala da sam mogla da biram, ali je na kraju sve tako ispalo”, rekla je glumica.

Šta vi mislite o rađanju u poznijim godinama?

Izvor: Mondo.rs

RODILA SE UPRKOS SVEMU : Priča Užičanke koja je rizikovala život da postane majka!

 

powered by Advanced iFrame free. Get the Pro version on CodeCanyon.

Komentara
Loading...