Iskustvo žene koja sama pravi šampon: Kosa mi sad sija i raste kao luda! (RECEPT)

0

Ovaj šampon koristim već tri meseca, i imam samo pozitivne komentare. Kosa je prestala da opada, vratila joj se živost, lepršavost i sjaj, a brzina rasta se udvostručila

kosa

Kosa je simbol ženstvenosti i lepote širom sveta, ali nažalost, usled učestalog tretiranja hemijskim sredstvima poput farbe, toplotom fena, prese i figara, vezivanjem, i neadekvatnom negom, kosa se lomi, postaje suva, retka, gubi sjaj i kvalitet.

Svi navedeni faktori, uz svakodnevni stres i promene u organizmu uzrokuju i povećano opadanje kose.

Ali, postoji odlično rešenje! Domaći šampon se jednostavno priprema, a efikasan je 100%. Posle nekoliko pranja kose primetićete prve rezultate, vaša kosa će manje opadati, biće jača, lepršavija, a nakon mesec-dva redovne primene, primetićete nove vlasi, što će doprineti i povećanju volumena.

Sastojci: 750 ml običnog šampona od koprive, 100 ml pantenola (vodeni rastvor), 30 ml kapi od koprive, 30 ml AD kapi, 50 ml ricinusovog ulja i dve ampule vitamina B.

U 750 ml šampona od koprive, umešati pantenol, kapi koprive, AD kapi i ricinusovo ulje.

Delovanje

Verovali ili ne, ovaj šampon je prava vitaminska bomba za vašu kožu glave, a samim tim i za vašu kosu, evo i kako:

Kopriva – ubrzava perifernu cirkulaciju i prokrvljenost kože glave, a na taj način ubrzavaju se metabolički procesi unutar epiderma. Samim tim, ostali sastojci ovog šampona će se brže i kvalitetnije apsorbovati.

- Oglasi -

Pantenol – pantotenska kiselina (vitamin B5) deluje na očuvanje pravilne funkcije kože glave i stimulaciju njenih regeneratvnih procesa.

Ricinusovo ulje – Jača kutikulu vlasi. Bogato je vitaminom E i ricinoleinskom kiselinom. Vitamin E je značajan antioksidans i sprečava dejstvo slobodnih radikala i njihovih štetnih uticaja na kožu glave i koren dlake. Ricinus pored regenerativnih svojstava deluje i antifugicido (uništava gljivice koje su odgovorne za pojavu peruti). Na kožu skalpa deluje zaštitno, umirujuće i isceljujuće, dok svojom gustom i lepljivom konzistencijom uklanja izumrle ćelije kože glave, sprečavajući ih da zapuše folikul dlake, što bi uticalo na usporen rast vlasi.

AD kapi – vitamin A deluje na različite fiziološke funkcije u ljudskom organizmu, ono što je značajno za kosu je njegovo regenerativno dejstvo na skalp glave, odnosno diferencijacija epitelnog tkiva.

Vitamin B kompleksa – Hrani kosu i vraća jačinu dlake.

Iskustvo jedne žene:

„Ovaj šampon koristim već tri meseca, i imam samo pozitivne komentare. Kosa je prestala da opada, vratila joj se živost, lepršavost i sjaj. Brzina rasta kose se udvostručila, a kosa je meka na dodir i sjajna.

Šampon je dosta tečan, pa ga je potrebno dobro promućkati pre svake upotrebe. Pošto je vodenast, preporučujem da prvo stavite na dlan potrebnu količinu, a potom utrljate dobro u kosu. Nakon što zapeni, masirajte teme par minuta da povećate prokrvljenost i reapsorpciju sastojaka, ostavite malo da deluje, a potom temeljno isperite.

Posle možete da nanesete neku masku ili regenerator na kosu ukoliko vam je suva, a meni lično nije potreban. Ukoliko imate izrazito suvu kosu, onda stavite 15 ml kapi od koprive, jer kopriva može dodatno da je isuši kosu.

Ako imate izraženo opadanje kose, preporučujem da pijete čaj od koprive, kontrolišete hormonski status i krvnu sliku, jer manjak gvožđa može da dovede do opadanje kose.

Šampon možete kupiti u bilo kojem marketu, a ostale sastojke u apoteci„, ispričala je žena za Lijekizprirode.com.

PODELITE OVO I SA VAŠIM PRIJATELJIMA NEKOME ĆE SIGURNO KORISTITI :* HVALA

- Advertisement -

Komentara
Loading...