ISPOVEST JEDNE MAJKE :Divne slike materinstva imaju i ružnih strana

Trudnoća nije bila laka za Brittany Dykstra.
Prošle jeseni imala je spontani, ali ubrzo posle toga opet je saznala da je trudna. Ona i njen partner Alex bili su i šokirani i iznenadjeni. Još uvek je patila zbog gubitka prethodne trudnoće a onda je otkrila jos nešto užasno. Njena dijagnoza je bila hyperemesis gravidarum. Nije mogla da zadrži u sebi ni čašu vode, i po 30 puta na dan je povraćala, pa je zbog toga morala da leži u bolnici.
U trećem tromesečju trudnoće osećala se malo bolje. I počela je da uživa u trudnoći. Tada je odlučila da napravi nekoliko slika svog tela i stomaka.

Slike je postavila na Facebook želeći da na taj način podeli svoju radost sa porodicom i prijateljima. Ono što je napisala je zaista srceparajuće:

U 35. nedelji trudnoće sam i ovim slikama želim da proslavim svoju užasnu ali i divnu trudnoću. Po prvi put za ovih 35 nedelja osećam se dobro i lepo. Zaista sam uzbudjena što ovo mogu da podelim sa vama. rekla je Brittany.
A onda nam je otkrila šta se desilo kasnije tog dana:
Primila sam samo negativne komentare o tome kako sam ogromna, kako sam bolesna. Otrčala sam u kupatilo i plakala satima. Bilo je teško biti previše ugojena, trudna, bolesna i plus dobiti još sve te negativne komentare o mom izgledu. Ako sam ja srećna i prihvatam svoje telo takvim kako jeste, zašto to drugima smeta? Zašto i oni ne mogu biti srećni zbog moje sreće, posle svih muka kroz koje sam prošla?

Zaista užasno. Da je bilo ko od nas bio na Brittaninom mestu, verovatno bi izbrisao te fotografije i sakrio se negde do kraja trudnoće, da ga niko ne vidi i ne ismeva.

Ali Brittany se odlučila za još hrabriji potez. Pridružila se Natalie McCain, ženi koja se bavi fotografisanjem za projekat “Ponosno telo” i napravila još nekoliko fotografija. Ove crno-bele fotografije su nastale tada. Brittany sa ponosom pokazuje svoj stomak.
I izjavila je:”Nek ljudi i dalje misle da sam ružna jer ne nosim velicinu 2. Ja sam zadovoljna svojim telom.”

Njene slike su ohrabrile i druge žene sa većom telesnom tezinom da ispričaju i svoje priče i da se osete lepim i zadovoljnim svojim telom.

POGLEDAJTE OVU GALERIJU SLIKA

FOTO PROJEKAT .The Honest Body Project

Šta mi majke sve treba da istrpimo i koje sve promene nam se dese dok naše blago dodje na svet . Zato svako treba da poštuje ženu , da ne osudjuje da je ne naziva ružnim imenima jer ona je jedna lavica !!

Ako vam se ovo svidelo podelite ohrabrite svaku ženu na ovom svetu

PROČITAJTE JOŠ OVU PRIČU I ISPOVEST JEDNE MAJKE

Priča jedne majke :Moje telo posle porodjaja

Komentara
Loading...