ISPOVEST: POSTPORODJAJNA DEPRESIJA ME JE RAZDIRALA

Glumica Hajden Panetijer otvoreno o svim nedaćama koje su je zadesile posle porođaja  

Sleeping Baby Girl

Postporođajna depresija više nije tabu, a sve je veći broj onih koji o tome javno govore. Prva u Holivudu koja je javno govorila na ovu temu bila Bruk Šilds, a sada javnosti o svom iskustvu sa postporođajnom depresijom progovorila i glumica Hajden Panetijer.

- Oglasi -

Dvadesetšestogodišnja glumica postala je mama u decembru prošle godine kada je na svet došla mala Kaja. Ona je priznala da se kao i mnoge žene borila sa postporođajnom depresijom.

Uz podršku bližnjih sve je lakše

– To je nešto mnogo žena iskusi. Na samo pominjanje postporođajne depresije mnogi misle da majke imaju negativna osećanja prema svom detetu i da žele da povrede dete. Ja nikada nisam imala ta osećanja, mada neke žene to rade. Ali mnogi ne shvataju koliko širok spektar osećanja majke zaista možete da iskuse tokom postporođajne depresije.

– To je nešto, nastavlja ona,  o čemu treba otvoreno da se govori. Žene treba da znaju da nisu same – rekla je glumica i dodala da postoji mnogo nerazumevanja na ovu temu. – Ima mnogo ljudi koji misle da to nije stvarno, da to nije tačno, da je nešto što su žene umislile, ili kažu „Ma, to su hormoni“. To je nešto što je potpuno nekontrolisano. Zaista je bolno i zaista strašno i ženama treba puno podrške – naglasila je Hajden.

Hajden je podršku imala od svog verenika boksera Vladimira Klička, koji joj je pomogao i da nakon rođenja Kaje smrša 20 kilograma koliko se ugojila tokom trudnoće.

izvor: zena.rs

PODELITE DALJE OVU PRIČU :* HVALA

PROČITAJTE JOŠ I OVO JAKO KORISNO

Ribom protiv postporođajne depresije

Postporodjajna depresija

Depresija u trudnoći

 

Komentara
Loading...