ISTINITA PRIČA: Svekrva mi je ZAGORČALA ŽIVOT

0

Nalazila sam neobične zamotuljke svuda: u garderobi, fiokama, ispod jastuka..

Sa svojim suprugom Milanom bila sam u braku tri godine. Živeli smo zajedno sa njegovim roditeljima koji su od početka bili divni prema meni i voleli me kao rođenu ćerku.

Sve se promenilo kada je Milan otišao u inostranstvo da radi. Ostala sam sama u kući sa njegovim roditeljima, koji su odjednom promenili ponašanje. Svekar je postao nezainteresovan za razgovor, a svekrva nervozna, svadljiva. Čak su i komšinice postale drugačije: primetila sam da prekidaju priču kada prolazim ulicom. Danima sam se pitala šta se dešava. A onda me je suprug nazvao telefonom.

– Tanja, o čemu se radi? Majka mi priča kako joj radiš o glavi: baješ joj u hranu i ostavljaš vrećice po kući! – urlao je Milan na slušalicu.

Vrećice sa vradžbinama? Da, pravila sam vrećice sa lavandom i mentom, za ormare. A volela sam da palim mirišljave sveće… Ali ne zbog sujeverja, kao što je moja svekrva mislila.

To sam rekla i svom suprugu, koji se slatko nasmejao i zamolio da objasnim njegovoj majci, pre nego što napravi haos u kući.

Pokušala sam da objasnim svojoj svekrvi, ali sam bila zatečena njenom reakcijom.

- Oglasi -

– Ti si lagala! Lagala si za sve! – počela je da viče – Sve sam saznala od vračare. Razvešću te od mog sina do kraja godine!

Vremenom sam primetila da mi stvari nestaju. Prvo četka za kosu, pa garderoba i na kraju fotografije sa venčanja. Raspitala sam se kod mlađih komšinica i saznala da je u kući bila vračara koja je gatala protiv mene.

Nalazila sam neobične zamotuljke svuda: u garderobi, fiokama, ispod jastuka, a unutra su bili pramenovi moje kose, posečeni nokti i beli prah neobičnog mirisa. Shvatila sam da su se stvari otele kontroli i polako je počela da me hvata panika. Šta ako me svekrva stvarno odvoji od čoveka kog volim? Ili me urekne da ne mogu da imam decu?

Odlučila sam da posetim ženu u susednom selu, za koju su mi rekli da „skida“ crnu magiju. Bajala mi je celu noć, i na kraju uspela da me spasi.

Danas Milan i ja imamo dvoje dece, dečaka i devojčicu. Svekrva se vremenom urazumila, ali Milan nije mogao da joj oprosti što je pokušala da mi nanese zlo.

autor. anonimna mama 

srbijadanas.com

- Advertisement -

Komentara
Loading...