ISTINITO :Šest stvari koje smo naučile od Pepeljuge

Da ne bude samo kako su nam bajke upropastile život, napunivši nam glavu nerealnim očekivanjima, za šta je još i ponajviše kriv Dizni sa onim svojim diiiiivnim crtaćima, u kojima su lepotice istovremeno bespomoćne i savršeno sposobne da smotaju princa – ima tu koješta da se nauči. Pepeljuga recimo. Jedna krajnje poučna bajka. Za svaku savremenu ženu, koja je istovremeno arhetip ženske brižnosti i umešnosti.

pepeljuga

Obuća je veoma važna u životu žene

Prava cipela se neće izgubiti kad portrčimo. Dakle, ne sme da klapće, ni da steže, ni da žulja, ni da bude staklena. Ako treba da nekome ostavimo trag, tako što će mu od nas ostati samo cipela, najbolje je da mu ostavimo trag cipelom. Na čelu. Tako će nas vala, zapamtiti. Muškarci i ženske cipele, to prosto ne ide zajedno, osim ako nije u pitanju jedan od onih, što vole da njuškaju stopala. Cipele su naša stvar i naša strast. Toliko su nam važne, da ako ne dobijemo princa žrtvujući cipelu, neko će da bude izgažen.

Prinčevi se lože na dobre domaćice

Batalite vi te savremene ideje o sirovoj hrani i napicima iz blendera. Sarma, punjena paprika, pogača, sok od zove – koju si sama ubrala i sama skuvala. Kako šta je to zova? Dobro, može i od višnje, to kupiš na pijaci. I pozoveš ga da vadite koštice, a zauzvrat mu napraviš pitu od višanja. A ako “slučajno” ufleka košulju, momentalno izvedeš onu tvoju čaroliju za skidanje fleka, koju samo ti znaš – jedino što mora da skine košulju. A onda mu ponudiš da dođe sutra na sarmu, da se iskupiš zbog košulje. I to je otprilike sve što ti je potrebno od predigre, da smotaš princa.

Dobra haljina je magija

Vala jeste. Dobro, lepe smo mi i gole, ali ako se bar pet glava ne okrene za nama kad negde uđemo, ništa nismo uradile. Haljina mora da bude posebna, da nam savršeno stoji, da takvu nema ni jedna druga žena u prostoriji, a i ako je ima, da odmah otrči kući da se presvuče. Dobra haljina ima ulogu pojačivača naše sopstvene magije

Svaka zabava treba da se završi do ponoći

Jer posle ponoći svi su već suviše pijani, uključujući i nas, pa na kraju možemo pristati na bilo kog navalentnog žapca, iako smo celo veče šmekale princa. Uostalom, sutra se radi. I treba neko da zavije one sarme. Samo dokoni i džabalebaroši sede na zabavama do jutra.

Kućni ljubimci te nauče šta je ljubav

Žena nikad nije sama, ako ima šta da joj mjauče, laje, cvrkuće, cijuče i pijuče. Životinje ti uzvraćaju za tvoju brigu o njima potpunim poverenjem i čistom radošću. I ta ljubav je bolja od svake koju ćete podeliti sa bilo kojim ljudskim bićem, istina je i spremna sam da gorim zbog nje.

  Dobra vila je moćnija od zle veštice

Pametna žena zna da ova lekcija nije kompletna. Ni jedna vila nije skroz dobra, ni jedna veštica nije samo pakosna. Najkompletnije među nama opušteno praktikuju varijantu dobre veštice.

88bjrf7so9cb

PRELEPO ZAR NE I ISTINITO . AKO VAM SE SVIDELO PODELITE SA VAŠIM PRIJATELJIMA . HVALA :*

izvor: wannabemagazine.com

Komentara
Loading...