IZDVOJILI SMO PAR NAJZDRAVIJIH UŽINA ZA MAME KOJE DOJE

0

Tokom dojenja organizam osigurava svu energiju za neometano i kvalitetno stvaranje mleka, pa nema sumnje da osećate potrebu za hranom više nego inače.Pripremili smo za vas par najzdravijih užina dok dojite svoje čedo .

 

Sveže voće i povrće

Banane, kruške, bobičasto voće, šargarepa. Sve što je u sezoni, a nije ni skupo, može da posluži kao zdrava užina za novu mamu. Činija sa opranim jabukamana na stolu lako je dostupna, pa u svakom trenutku možete da se poslužite ukoliko osetite napad gladi. Šargarepa ili celer mogu da se očiste i čuvaju u frižideru, pa čak i ako planirate da neko vreme provedete napolju uvek možete da ponesete svoju zdravu užinu sa sobom.

Koštunjavo voće

Badem, orah, kao i indijski orah mogu da budu veliki izvor proteina, gvožđa i zdravih masti. Napunite šaku i grickajte do mile volje, jer će ove namirnice učiniti da se osećate sito i zadovoljno. Dok je sirovo koštunjavo voće najzdravije, prženo i lagano posoljeno će zadovoljiti vašu potrebu za grickalicama.

Jogurt

Jogurt sa niskim procentom mlečnih masti je pravi izvor kalcijuma i proteina, a takođe je dobar i za unapređenje zdravih bakterija u organizmu. Probajte i grčki jogurt jer je gušći, pa će vam se činiti kao da jedete, a ne pijete. Ukoliko imate nekoliko minuta, možete u blenderu da napravite i ukusnu kombinaciju jedne čaše jogurta, jedne čaše đusa, jedne banane i jedne šolje smrznutog voća.

Sir

- Oglasi -

Sir iz frižidera možete da zgrabite i jednom rukom, a on će vam obezbediti puno kalcijuma i proteina, kao i vitamina B. Čedar, mocarela, feta, švajcarski – šta god vi najviše volite. Uživajte u siru i uz integralne krekere za još veći hranljivi udarac.

Tvrdo kuvana jaja

Skuvajte nekoliko jaja i držite ih u frižideru da vam uvek budu na dohvat ruke za brzu užinu. Visokog nivoa proteina i omega-3 masnih kiselina, jaje može potpuno da zameni meso, čak ima veću biološku vrednost, jer sadrži petnaest minerala i vitamina. Da biste svaki put dobili savršeno skuvana jaja najbolje je da nakon ključanja vode jaja držite u šerpi još deset minuta na umerenoj vatri. Sačekajte da se ohlade i uživajte.

Integralne žitarice

Uvek možete da grickate tost sa žitaricama ili da salatu sa jajima i nemasnim krem sirom pojedete uz to. Pored toga, danas se u prodavnicama zdrave hrane može naći pregršt ovsenih kaša raznih ukusa. Ova hrana može čak i da vam poveća snabdevanje mleka. Integralne žitarice su pune vlakana, minerala i vitamina, mogu pomoći u smetnjama sa probavom, regulišu šećer u krvi, a pre svega osećaćete se sito.

PROČITAJTE I OVE TEKSTOVE 

Foto pexels

- Advertisement -

Komentara
Loading...