PRIČA NAM DOLAZI IZ ITALIJE : Moj porodjaj , najlepše životno iskustvo

0

Ostala sam vam dužna moju priču s ozbirom da sam se porodila u Italiji .

14113973_1181212965269595_524855913_o

foto . privatna arhiva mame Sanje

PRIČA KREĆE OVAKO

40 nedelja i 3 dan , nikakve naznake da ću se poroditi. Zovnem mog ginekologa , kaže dodjite , ja ću vam pomoći stimulacijom rukom da porodjaj krene .Medjutim , nista .
40 nedelja i 5 dan, opet odlazim na stimulaciju , i kreću lagani bolovi.
Savet: ukoliko želite da ubrzate porodjaj , napunite kadu vrućom vodom, opustite se i kroz nekoliko sati , porodjaj će krenuti .
Tako sam i ja uradila po povratku kući. OOh, počinju jaki bolovi, kontrakcije na 5 min . Moj muž i mama su krenuli sa mnom u bolnicu . Nisam imala strah , želela sam samo da se sve završi. Prikačili su me na ctg, ali kontrakcije nisu bile regularne . Medjutim, vodenjak mi je pukao ispred doktora. Zadržali su me u bolnici. Moja mama je ostala celu noć pored mene , pošto je dozvoljeno da ženska osoba bude pored vas . Inače , stvar koja mnogo znači.

Čitavu noć kontrakcije . Ali noć je baš brzo prošla. Doktori su se smenjivali na svakih pola sata. U jednom momentu, ušao je muškarac i rekao je za 5 min idemo u salu za porodjaj. Moj muž je spavao na parkingu u autu ispred bolnice. Odmah sam ga zvala da dodje . Muškarac , koji je ušao da me obavesti, zapravo je bio moja babica. Mogu vam reći, jeste muškarac, ali vredeo je za deset žena. Mnogo mi je pomogao pričom i osmehom, dao mi je još veću motivaciju da izguram bebu napolje . Svi pričaju o bolu , umiranju itd. To su klasične gluposti.

Možda vam niko nije rekao, ali suština je disati i predisati kontrakciju . Bez vrištanja , jer se gubi snaga. Disanje je najvažnije . Moj muž je prisutvovao porodjaju. Devojke, to mnogo znači. Sve vreme me je držao za ruku i davao mi da pijem vodu. Pošto je ovde voda tokom porodjaja dozvoljena. Usta su mi se sušila od disanja pa mi je voda mnogo značila.

STIGLA MALA PRINCEZICA

U 08:43 na svet sam donela moju Sofiu, moje plave oči . Danas imamo 3 meseca , rastemo .I kao nju, deset mogu da rodim.line9

- Oglasi -

PORUKA ZA SVE BUDUĆE MAME
Savet: Ne slusajte babske priče, radite sve što možete u trudnoći , naravno slušajući svoje telo. Beba se uči još dok je u stomaku.Važno je da budete opušteni.Ja sam do 40- te nedelje išla u teretanu , a onda sam prestala , jer nisam htela da se porodim u teretani . Sadila sam cveće u zadnjoj nedelji trudnoće. U osmom mesecu sam isla u diskoteku, do 5 h ujutru sam plesala.Budite aktivne. Trudnoća nije bolest. Već prirodno stanje. Nemojte imati strah od porodjaja, slušajte doktore i DIŠITE! Porodjaj je divna stvar. A najlepši momenat je poslednji napon kada bebu izgurate napolje. I dojite svoju decu, i ako mleko ne ide, stalno joj dajte da vuče i krenuće , posle nedelju , dve , mesec. Svaka žena ima mleko, samo je potrebno malo vremena da se u organizmu sve reguliše .Mi žene smo snažne lavice, samo napred. Ljubimo vas i držimo palčeve Sofia i ja

Divna priča , porodja koji svaka žena može da poželi . Veliko hvala dragoj Sanji na ovoj priči znam da će ohrabriti puno mladih i budućih mama . Želim joj uspešno i srećno majčinstvo a maloj Sofiji divno i bezbrižno detinjstvo :*

SVA PRAVA NA PRIČU ZADRŽAVA DEVET MESECI I NEMA PRAVA DA SE NADJE NA DRUGIM PORTALIMA !

Pročitajte i ove priče

PRIČA MAME JOVANE : Najsrećniji dan

PRIČA MAME MILENE :Porodjajne slatke muke 🙂

PRIČA NAM DOLAZI IZ AUSTRALIJE : MOJE ISKUSTVO SA PORODJAJA

PODELITE DALJE :* HVALA

Save

- Advertisement -

Komentara
Loading...