IZVINI, ĆERKO, ŠTO TE NISAM VOLELA KAD SI SE RODILA: -ispovest ove mame topi srca

0

Mesecima nakon što se porodila, ovoj majci nije bilo ni do čega, pa ni do vlastitog deteta. Dve godine kasnije, ona je odlučila da ispravi svoju grešku.

 

Kada je ostala u drugom stanju, Sujata Setia (35) znala je da ne želi da ima decu. Ipak, izgurala je nekako tu trudnoću do kraja, a onda je tek nastao pakao, kako za nju, tako i za njenu ćerkicu Ajat.

Ovu majku iz Kenta, odmah po rođenju bebe uhvatila je jeziva postporođajna depresija iz koje se jedva izvukla. Ipak, sve je s vremenom došlo na svoje mesto i majčinsko srce je ipak omekšalo i ona je zavolela svoje dete.

Ali, s navalom toplih roditeljskih emocija, javila se i užasna griža savesti. Zato je Sujata, inače fotograf po profesiji, odlučila da posveti čitavu izložbu fotografija svojoj sada voljenoj ćerki.

Evo šta je napisala u opisu svojih predivnih fotografija:

– Nikad nisam želela da imam decu. Majčinstvo za mene nije predstavljalo prirodan sled stvari. Kada se Ajat rodila, uhvatila me je teška depresija, što sada moj život više ne pripada meni, već svaki minut moram da posvetim nekom drugom, od mene zavisnom biću.

- Oglasi -

Nisam mogla to da podnesem.

Moja ćerka sada ima tri godine. Prošle nedelje smo prvi put otputovale negde zajedno, kao porodica. Nismo išle daleko, samo do susednog grada. Ali, to putovanje je za mene značilo mnogo.

Shvatila sam koliko je volim. Za sve što sam ja danas, moram da se zahvalim njoj. Ona je za mene nepresušni izvor mudrosti, koji me tera da učim nove stvari.

Svojim postojanjem naterala me je da shvatim da je lako biti egocentričan, ali da je istinski put ka sreći u tome da se predamo drugoj osobi kroz ljubav – iskrena je Sujata.

Da li i vi znate majku koja se borila sa postporođajnom depresijom? Ili ste možda sami prošli kroz ovaj pakao? Podelite svoja iskustva s nama u komentarima.

 

- Advertisement -

Komentara
Loading...